Dünya çocukları Marmaris’te

Phoenix Yatçılık'ın sahibi Avusturyalı Bernand Blaha, dünyanın çeşitli ülkelerinden 60 çocuğa her yıl Marmaris'te tatil yaptırıyor.Avusturyalı Bernand Blaha, projesi sayesinde tekneleriyle çocuklara özgürlük dağıtıyor....

Dünya çocukları Marmaris’te

Phoenix Yatçılık'ın sahibi Avusturyalı Bernand Blaha, dünyanın çeşitli ülkelerinden 60 çocuğa her yıl Marmaris'te tatil yaptırıyor.

Avusturyalı Bernand Blaha, projesi sayesinde tekneleriyle çocuklara özgürlük dağıtıyor. 2003 yılından bu yana dünyanın her köşesinden annesi veya babası ölmüş ya da cezaevinde olan çocukları belirleyen Blaha, onlara Marmaris'te bir hafta tatil yapma imkanı sunuyor. Proje kapsamında bu yıl Almanya, Macaristan, Avusturya, Rusya, Romanya, Polonya ve Türkiye’den gelen 60 çocuk, Netsel Marina'dan 10 yelkenli yata binerek denize açıldı. Oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözlenen çocukların tatil süresince yelken eğitimi de alacakları belirtildi.

Avusturyalı yat şirketi sahibinin bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiği "Özgürlük İçin Çocuklar" projesi kapsamında dünyanın değişik yerlerinden gelen ve "sosyal engelli" olarak adlandırılan 60 çocuk tatil yapıyor. Blaha, hayatın en ağır koşullarıyla erken yaşta tanışmış, her şeye rağmen hayata tutunmaya çalışan çocuklara, yetimhanelerin dışında da bir hayat olduğunu göstermek ve bu hayata karşı umut beslemek gerektiğini unutturmamak gerektiğini söyledi.

Oğluyla 12 yıl önce "Sosyal sorumluluk projesi olarak nasıl bir şey yapabiliriz" diye oturup düşündüklerini ve yelken kiralama şirketleri olduğu için en uygun projeye karar verdiklerini ifade eden Blaha, "Amacımız aynı zamanda sınırları aşarak belirli bir ulusun çocuklarını değil de birçok ulusun çocuklarını bir araya getirmektir. Bu organizasyona katılan çocukların çoğu bakıma muhtaçlar" dedi.

Bu yıl Marmaris Kaymakamlığı aracılığıyla Marmaris ve Muğla bölgesinde yardıma muhtaç ailelerin çocuklarını seçtiklerini anlatan Blaha, ilçedeki herkesin kendilerine destek olduğunu kaydetti.

 

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.