Dünya Barış Günü’nde anlamlı konser

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Prof.Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda Tolga Çandar özel konseri düzenledi. Muğlalılar’ın büyük ilgi gösterdiği konserde Tolga...

Dünya Barış Günü’nde anlamlı konser

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi, Prof.Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda Tolga Çandar özel konseri düzenledi. Muğlalılar’ın büyük ilgi gösterdiği konserde Tolga Çandar sevilen türkülerini seslendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof.Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen konsere, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Menteşe Belediyesi Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenen Tolga Çandar konserinde yaptığı konuşmada,  Barış Günü’nde dünyanın bir çok bölgesinde savaşın çirkin yüzünün yaşandığını, toplumların refahının ve mutluğunun barıştan geçtiğini ve herkesin barışa hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Gürün; “Dünya Barış Günü, büyük bir felaketin başlangıcının günü olarak belirlenmiş, yaşanan acıları anımsatması ve bir daha yaşanmaması için seçilmiş bir tarih. Ama insanoğlu yaşadıklarından çok fazla ders almadığı için ve kapitalizmin hırsı herşeyi bir yana bırakarak ulusları birbirine kırdırmaya devam ediyor. Dünya Barış Günü’nde Suriye’de, Irak’ta, Gazze’de, Ukrayna’da ve dünyanın daha bir çok bölgesinde çok kötü olaylar yaşanıyor. Hepimizin amacı barışı sağlamak, barışa hizmet etmek olmalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir ulusun yeniden doğuşunu sağladığı ve emperyalist güçlere unutamayacakları bir yenilgi yaşattığı Kurtuluş Savaşı’ndan sonra bütün dünyaya bir Başkumandan olarak “Yurtta barış, dünyada barış” diye seslenmiştir. Bu sözüyle, Yurdumuzda iç barışın sağlandığı, bölünen değil bütünleşen bir millet olmamız gerektiğini, dünyada da bütün devletlerin bir arada, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe yaşadığı günleri işaret etmiştir. O büyük insan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada da refahın ve mutluluğun barıştan geçtiğini ve hepimizin barışa hizmet etmesi gerektiğini ifade ederek barışa verdiği önemi bir kez daha vurgulamıştır.” dedi.

Muğla’da, Muğlalılar’ın ve Muğla’da yaşayanların Türkiye’nin diğer şehirlerine göre barışı daha fazla arzu ettiğini, özümsediğini belirten Başkan Gürün, Dünya Barış Günü’nün Muğla’ya yakıştığını söyledi. Başkan Gürün; “Muğla’nın çok fazla zenginliği var. Müthiş doğası, yeraltı, yerüstü zenginlikleri, en uzun kıyı şeridine sahip. Bu zenginliklerinin yanında en büyük zenginliği insanı seven , barışı seven insanları yani sizlersiniz. Bizim insan değerlerimizden en önemli temsilcilerinden biri de çok değerli hocam, ağabeyim Şadan Muğlalı. Ona sadece Gökovalı demek yerine Muğlalı diyorum çünkü o birikimi ve tecrübesiyle bütün Muğla’nın ve Türkiye’nin önemli bir değeri. Bu anlamlı günde aramızda olduğu için kendisine ve barış gününe yakışır ses, yürek, güzel insan Tolga Çandar’a çok teşekkür ediyorum. Hepinize barış, huzur ve sevgi dolu günler diliyorum.” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü için düzenlenen Tolga Çandar konseri, Tolga Çandar’ın güzel sesinden söylediği türküler ve anlattığı anlamlı hikayeler ile Muğlalılar’ın büyük beğenisini topladı ve konsere katılanlardan büyük alkış aldı.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.