Dünya Arıcılık Kongresi Türkiye’de

Dünyanın ikinci bal üreten ülkesi durumundaki Türkiye, 2017 yılında yapılacak olan Dünya aracılar kongresine ev sahipliği yapacak.2017 yılında yapılacak Dünya Aracılık kongresi için Ukrayna‘nın Kiev şehrinde yapılan oylamada...

Dünya Arıcılık Kongresi Türkiye’de

Dünyanın ikinci bal üreten ülkesi durumundaki Türkiye, 2017 yılında yapılacak olan Dünya aracılar kongresine ev sahipliği yapacak.

2017 yılında yapılacak Dünya Aracılık kongresi için Ukrayna‘nın Kiev şehrinde yapılan oylamada Türkiye 135, İsveç 49, İtalya 44 ve Bulgaristan 9 oy aldı. 237 ülkenin oylaması sonucu 135 oy alan Türkiye. 2017 yılında yapılacak olan Dünya Arıcılar Birliği kongresinin İstanbul’da yapılması kararı çıktı.

45’incisi yapılacak olan Dünya Aracılık Kongresinin Türkiye ve İstanbul’da yapılacak olma sının ülke arıcılığı açısından çok önemli olduğunu açıklayan Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, “Ukrayna’nın Kiev şehrinde gerçekleştirilen oylamada, Türkiye rakiplerine büyük fark atarak Dünya Arıcılık kongresini İstanbul’a yapılması kararı çıktı. Bu karar çıkmadan önce Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin yoğun çabaları oldu. Dünyanın ikinci büyük bal üreticisi konumunda olan Türkiye'den Kiev'e yaklaşık 200 kişilik grup ile katılım oldu. Oylama sonucunun Türkiye lehine sonuçlanması üzerine Türk bayraklarıyla sahnede sevinç gösterileri yapıldı” dedi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.