Dumlupınar’dan Okul Oyunları Şenliği

Okulların kapanmasına az bir süre kala tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başladı. Kermeslerin yanı sıra bazı yarışmalar ve değişik etkinlikler de düzenleniyor. Çocukların yanı sıra velilerinde heyecanla izlediği...

Dumlupınar’dan Okul Oyunları Şenliği

Okulların kapanmasına az bir süre kala tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başladı. Kermeslerin yanı sıra bazı yarışmalar ve değişik etkinlikler de düzenleniyor. Çocukların yanı sıra velilerinde heyecanla izlediği etkinliklerden biri de Dumlupınar’da yaşandı. Dumlupınar ilköğretim okulu öğrencileri yıl boyunca hazırladıkları gösterileri sunarak heyecanlı dakikalar yaşattılar. Her yıl düzenlenen geleneksel okul oyunları şenliği kapsamında organize edilen şenlik de çocuklar gönüllerince eğlendi. Yarışlarında heyecan kattığı şenlikte çocuklar final yapmak için birbirleri ile yarıştılar. Mendil kapmaca, bayrak yarışı ve yakar ve fasülye torbası atma gibi yarışların sonunda ise birinci gelen çocuklar kupayı kazandı. Büyük bir heyecan ile kupalarını kaldıran ve motive olan çocuklar kadar velilerde gururlu anlar yaşadı. 1.2.3. ve 4. Sınıfların kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda öğretmenler de büyük bir heyecana ortak oldular.

Okul Müdür yardımcısı Ahmet Günay’ın yapılan yarışmalar ile görüşleri ise şöyle. “Dumlupınar ilkokulunda spor eğitimi, takım ruhu ve iş birliğini geliştiren çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunan tüm öğrencilerin katıldığı esas olarak birlik ve beraberliği sağlayan bir nebze de olsa çocuklarımızı elektronik oyun ve aşırı bilgisayar düşkünlüğünden uzaklaştırmayı hedefleyen geleneksel çocuk oyunları şenliği bundan böyle değişik organizasyonlar ile devam edecek.  Farklı günlerde farklı oyunlar ve yarışmalar düzenleyeceğiz. Çocuklarımızın eğlenmesi velilerimizin çocukları ile gurur duyması güzel. Öğretmenlerimizin büyük çabası ve katkısı olan bu şenliklerde bütün personelimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum”

Şenlik kapsamında oyunlarda 1. Olan takımlara kupaları verildi. Büyük bir heyecan ile kupalarını kaldıran öğrenciler sevinçlerini coşku ile gösterdiler. Ayrıca oyun sırasında öğrenciler çeşitli ikramlarda bulunuldu. Oyunların şenlik havasında geçmesi ise dikkat çekti.

Bundan böyle her yıl daha fazla ve daha değişik etkinlikler ile organizasyonlar yapılacağını söyleyen okul yöneticileri, “Biz hem kendimiz hem de öğrencilerimiz ile büyük bir çalışma ve çaba harcıyoruz bu etkinlikler için. Yeni projeler ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çocuklarımız eğlenmesi yıl boyu gördükleri eğitimin yorgunluğunu atmaları için güzel olaylar bunlar” dediler.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.