Düğerek Mahallesi’nin ulaşım isyanı!

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi Yaraş yolu üzerinde ikamet eden vatandaşlar dolmuş hattı olmaması ve çevreye yayılan kötü kokulardan rahatsız.Mustafa YıldırımMuğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi...

Düğerek Mahallesi’nin ulaşım isyanı!

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi Yaraş yolu üzerinde ikamet eden vatandaşlar dolmuş hattı olmaması ve çevreye yayılan kötü kokulardan rahatsız.

Mustafa Yıldırım

Muğla’nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi Yaraş yolu üzerinde yaşayan vatandaşlar belediyenin dolmuş hattının olmamasından ve çevreye yayılan kötü kokulardan dolayı belediye yetkililerine tepki gösterdi. Bulundukları yerden 3 kilometre yürüyerek durağa ulaşan öğrenciler, belediye dolmuş hattının işlemediğini ve özellikle kış aylarında büyük sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Maddi durumu yeterli olmayan aileler, özel servis tutamadıklarını ve bu yüzden çocuklarının okula giderken yağmurda ıslandığını dile getirdi.

“3 KİLOMETRE YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR”

Lise ve ortaokulda öğrenim gören çocuklar ise, şehir merkezine ulaşmak için 3 kilometre yürüyüp Düğerek Cezaevi önüne kadar yürümek zorunda kalıyorlar. Konu ile ilgili olarak 15 yıldır bölgede hayvancılık sektörü ile geçimini sağlayan Fatma Algın şunları söyledi: “Bulunduğumuz bölgeye belediye dolmuş hattı yok. Var olan dolmuş hattı, Düğerek Cezaevi’nin oraya kadar geliyor, bizlerin yaşadığı bölgeye gelmeden geri gidiyor. Bizim yaşamımızı sürdürdüğümüz bölgede vatandaşın kendi parası ile dolmuşa binme hakkı yok mu merak ediyorum” dedi.

CEZAEVİNİN GİDER KOKUSUNDAN RAHAT YOK”

Düğerek Cezaevi’nden zaman zaman kokular yayıldığını söyleyen vatandaşlar bu durumdan da rahatsız olduklarını belirtiler. Zaman zaman yayılan kokudan dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Gülserin Algın, “Geçtiğimiz yıllarda Düğerek Cezaevi’nden yayılan kokunun daha fazla rahatsızdık, burada yaşayan vatandaş olarak birkaç kez belediye ve zabıta müdürlüklerine başvuruda bulunduk. Yetkililer gelerek sorunu çözmek için çalışmalar yaptılar kokunun önüne bir nebze olsun geçildi. Fakat arada sırada kokular yükseldiği zamanlar oluyor. Kesin çözüm olabilmesi için yetkililerden tek ricamız tekrardan altyapı ile ilgili çalışma yapmalarını istiyoruz.”

“ANA YOLA KASİS İSTİYORUZ”

Düğerek Mahallesi Yaraş yolu mevkiinde ikamet eden vatandaşlar evlerin olduğu yerden geçen anayol üzerine araçların hızlarını azaltmak amacı ile kasis yapılmasını istediler.

Evlerinin önünden geçen ana yolun çocuklar için çok tehlikeli olduğunu belirten Gülserin Algın durumu şu şekilde değerlendirdi: “Hemen evimizin önünden geçen ana yoldan sürücüler aşırı hızlı geçiş sağlıyorlar. Bu durum öncelikle çocuklarımız ve bölge insanları için tehlike arz ediyor. Ana yola birkaç tane kasis yapılırsa en azından sürücüler hızlarını kesmek durumunda kalır. Kaza riskini azaltmış oluruz, yola kasis yapılması için bir  ‘trafik kazazı mı’ meydana gelmesi gerekiyor.”

“MİNİK ÇOCUKLAR PARK İSTİYOR

Bölgede yaşayan İrem Algın ve İbrahim Algın Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den ikamet ettikleri bölgede çocuk parkı istediklerini dile getirdiler. Her yerde çocuk parkının olduğunu fakat mahallelerinde olmadığını dile getiren çocuklar, “Bizler gibi park isteyen çok çocuk var, bulunduğumuz bölgeye yakın çocuk parkı yapılırsa çok seviniriz” şeklinde isteklerini dile getirdiler.

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.