Dubai Şeyhi Marmaris’te

Dünyanın sayılı zenginlerinden Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 110 metrelik lüks yatı Radiant, Marmaris ilçesine bu yıl ikinci kez geldi. Lüks yata kamyonla kumanya taşındı.Marmaris Körfezi’nden Cumartesi günü öğle saatlerinde...

Dubai Şeyhi Marmaris’te

Dünyanın sayılı zenginlerinden Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 110 metrelik lüks yatı Radiant, Marmaris ilçesine bu yıl ikinci kez geldi. Lüks yata kamyonla kumanya taşındı.

Marmaris Körfezi’nden Cumartesi günü öğle saatlerinde giriş yapan lüks yat, limana demirledi.Yunanistan’ın Rodos Adası’ndan gelen yatın yakıt ikmali ve kumanya almak için Marmaris’e geldiği bildirildi. Süper lüks yata kamyonla kumanya yüklendiği dikkat çekti. Ses silahıyla etraftakilerin kulak zarlarını patlatabilen, su topuyla yaklaşan tekneleri batırabilen süper lüks yatın içinde Arap şeyhinin bulunup bulunmadığına dair bilgi edinilemedi.

Radiant isimli lüks yatın Rus medya patronu Boris Berezovsky için Roman Abramoviç'in 115 metrelik ‘Pelorus’ adlı yatına rakip olarak yaptırıldığı, 2010 yılında Abdullah Al Futtaim'e satıldığı öğrenildi.

100 metre ilerideki bir botu alabora edebilecek yüksek güçlü bir askeri su topu bulunan yatta, savaş uçaklarında acil durumlarda koltuk fırlatmaya benzeyen özel bir güvenlik sistemi bulunuyor. Korsan saldırısı ya da acil durumda turbo motorları sayesinde 75 knot hızla giden bir güvenlik botu yatta hazır tutuluyor. Yatın yakıt ikmalinden sonra Marmaris’ten ayrılması bekleniyor. Süper lüks yat daha önce Şubat ayında Marmaris’e gelmişti.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.