DP 68 yaşında

Demokrat Parti’nin (DP) kuruluşunun 68. Yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’daki teşkilatlarında kutlanıyor. DP Muğla İl Başkanı Zekai Alper, “ Büyük ve Lider Türkiye için herkesi DP çatısı altına davet ediyorum”...

DP 68 yaşında

Demokrat Parti’nin (DP) kuruluşunun 68. Yıldönümü ülke genelinde ve Muğla’daki teşkilatlarında kutlanıyor. DP Muğla İl Başkanı Zekai Alper, “ Büyük ve Lider Türkiye için herkesi DP çatısı altına davet ediyorum” dedi.

7 Ocak 1946 tarihinde kurulan Demokrat Parti (DP)’nin kuruluşunun 68‘inci yılı kutlanıyor.

DP Muğla İl Başkanı Zekai Alper yaptığı açıklamada, “Millet iradesinin teveccühü ile kurulan ve Türk Milletine 10 yıl boyunca büyük hizmetler yapan Demokrat Parti'nin 68’inci kuruluş yıldönümünü büyük bir onurla kutlamaktayız. Bugün demokrasiden söz edebiliyorsak bunu demokrasi şehitlerimize ve Yüce Milletimizin engin hoşgörüsüne borçluyuz. DP 68 yıl evvel Türk halkının engin ve eşsiz sevgisine mazhar olmuş yepyeni bir güneş gibi halkın üzerine doğmuştur. DP bugünde deneyimli kadroları ile en kısa zamanda Türkiye'nin özlediği iş, aş, kardeşlik, huzur ve mutluluk reçetesini gözler önüne serecektir. Bunu yapacak kadro, ancak DP saflarında mevcuttur. DP ikinci sınıf insan muamelesi gören Anadolu insanının 'ben de varım' demesiydi. Bu hareket Merhum demokrasi şehidi başbakanımız Adnan Menderes’in liderliğinde 1950-1960 yılları arasında 10 yıl içinde devleti kapalı bir ekonomiden açılım yaparak bireye ve halka yönelmiştir. 'Önce birey sonra devlet' denmiştir. Demokrat Parti, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlânâ, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin asırlardır Anadolu’da meydana getirdiği kardeşlik ve hoşgörünün temsilcisidir. Demokrat Parti, Türk Milletinin tüm renklerini içinde barındıran ‘Büyük Türkiye’ idealinin tek siyasi temsilcisidir. ‘Büyük ve Lider Türkiye’ idealimizi Milletimizle birlikte yeniden hayata geçirebilmek için tüm milletimizi DP çatısı altında büyük buluşmaya davet ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.