Dorum, mali müşavirlere seslendi

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından SGK mevzuatı ile ilgili yeni düzenlemeler ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda yapılan seminere; SGK Muğla İl müdürü...

Dorum, mali müşavirlere seslendi

Fethiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından SGK mevzuatı ile ilgili yeni düzenlemeler ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda yapılan seminere; SGK Muğla İl müdürü Ayhan Dorum, SGK Muğla Müdür yardımcısı Ahmet Ekecan, SGK Muğla il yöneticileri, SGK Fethiye İlçe müdürü Taner Tokaç, Fethiye Serbest Muhasebeci Mali müşavirler odası başkanı Yaşar Bildirici ve yönetim kurulu üyeleri ile Fethiye’de ki serbest muhasebeciler ve mali müşavirler katıldılar. Seminerin sunumu; SGK Muğla İl Müdür yardımcısı İsmet Mersinkaya ile SGK İl Müdürlüğünden Mizgin Karakeçi, Mutlu Özler ve Adem Arslan tarafından gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu eğitim seminerinin açılış konuşması Fethiye SMMM Odası Başkanı Yaşar Bildirici tarafından yapıldı. Eğitim seminerlerinin devam edeceğini söyleyen Yaşar Bildirici; "Sene sonu itibariyle defter tasdik ücretlerinin indirimine gidilerek rekabet yapılmamasını rica etti. sosyal Güvenlik mevzuatının çok önemli bir mevzuat olduğunu hatırlatan Yaşar Bildirici SGK mevzuatı ile ilgili yeni yapılan düzenlemeleri Fethiye’de görev yapan muhasebecilere ve mali müşavirlere anlatacağız" dedi.

Daha sonra SGK Muğla İl müdürü Ayhan Dorum bir konuşma yaptı. Ayhan Dorum Fethiye’de Mali Müşavirler Odasının hizmete girmesinden memnun olduğunu belirterek. Muğla’da yazın 204 bin kışın ise 190 bin SGK’lı bulunduğunu belirterek, "Bu rakamla Muğla Türkiye’nin en önemli İlleri arasındadır. 274 bin kayıtlı çalışanın yer aldığı Muğla’daki bu çalışanların 33 bini Fethiye’dedir, bu önemli bir sayıdır. Kayıt dışı istihdamın önlenmesinde önemli bir noktaya gelinmiştir. Yaz ve kış mevsimindeki çalışan farklılığı ve tesislerin kapanması Fethiye’de kar ve kayak olmadığı için kış turizmine hizmet edilmediğinden kongre turizminin yerleştirilmesi için Fethiye ve Muğla’nın bir teşvik programına alınması için çaba gösterilmektedir" diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.