Domuz Sürek Avı yapıldı

Fethiye’de yaban domuz sayısında olağan dışı artış olunca Milli Parklar Müdürlüğü’nden alınan izin ile vatandaşlar ve çiftçiler sürek avı yaptı.Fethiye Belde ve köylerinde ekili alanların yanı sıra, çöp konteynırlarına...

Domuz Sürek Avı yapıldı

Fethiye’de yaban domuz sayısında olağan dışı artış olunca Milli Parklar Müdürlüğü’nden alınan izin ile vatandaşlar ve çiftçiler sürek avı yaptı.

Fethiye Belde ve köylerinde ekili alanların yanı sıra, çöp konteynırlarına kadar inen domuzlar vatandaşlara tedirginlik verirken, bazı köy ve mahalle muhtarları yasal izinler alarak domuz sürek avı başaltı.

Ölüdeniz Beldesi Ovacık Mahallesinde çevredeki ormanlık alandan mahalleye inen domuzlar tarla ve bahçelerdeki ekinlere zarar vermeye başlayınca, Muhtarlık domuz sürek avı için yasal izin aldı. İki gün devam eden domuz sürek avında 10 domuz etkisiz hale getirildi. Ovacık Mahalle Muhtarı Halil Duman, Milli Parklar ekiplerinin kontrolünde yapılan domuz sürek avına mahalle sakinlerinin yanı sıra Avcılar ve Atıcılar Derneği üyelerinin de katıldığını belirterek, "İki gün devam eden sürek avına yaklaşık 80 kişi katılarak toplam 10 domuz etkisiz hale getirdi" dedi.

Av köpeklerinin yer aldığı domuz sürek avında süreğen ekibi izlenirken, zaman zaman heyecanlı anlarz da yaşandı. Domuzu ıskalayan bir avcının ardından diğer avcıların seri olarak bu domuza ateş açmaları ve domuzun kaçışı kameralara yansıdı. Domuz sürek avına katılanlar, domuzların mahalle aralarına kadar inmesi nedeniyle sürek avının kaçınılmaz olduğunu söylediler.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.