Dolu ihracatçıyı Fethiye’ye yöneltti

Antalya bölgesinde etkili olan dolu yağışının seralara zarar vermesi üzerine kaliteli ürün bulmakta sıkıntı çeken ihracatçı Fethiye’ye yöneldi. Kaliteli ürünü ile ihraç talebini karşılamaya başlayan Fethiyeli domates...

Dolu ihracatçıyı Fethiye’ye yöneltti

Antalya bölgesinde etkili olan dolu yağışının seralara zarar vermesi üzerine kaliteli ürün bulmakta sıkıntı çeken ihracatçı Fethiye’ye yöneldi. Kaliteli ürünü ile ihraç talebini karşılamaya başlayan Fethiyeli domates üreticisinin yüzü güldü.

Antalya bölgesinde etkili olan dolu yağışının seralara zarar vermesi üzerine, Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Toptancı Hal Birliği’nde yaşanan hareketli günler devam ediyor. Yurt dışına ihraç edilen domatesin büyük bölümünü Antalya’dan karşılayan ihracatçı, kaliteli ürün bulmakta sıkıntı çekince idmanına Fethiye başta olmak üzere Muğla yöresi yetişti. Artan taleple birlikte fiyatlarda yükselince Fethiyeli domatesçinin yüzü de gülmeye başladı.

Gelen ihraç taleplerini Fethiye’den karşılamaya başlayan Bayram Viran, Antalya’nın bazı bölgelerinin doludan etkilendiğini belirterek, “Fethiye bölgesinden doludan dolayı her hangi bir sıkıntımız yok. Ancak Antalya bölgesindeki bazı kesimlerde etkili olan dolu yağışının seralara zarar verdi. Özellikle cam seralar bundan çok etkilendi. Dolunun neden olduğu zarar nedeniyle ihraç mallarının büyük bir bölümünün sağlandığı Antalya bölgesinde kalite azaldı. Bizde u nedenle Fethiye başta olmak üzere Muğla yöresine yöneldik. Şuanda Muğla bölgesinde ürün kalitesi gayet iyi ve ürün sıkıntısı yok. İhraç ürünlerimizi bu bölgeden temin etmeye çalışıyoruz” dedi.

Fethiye Batı Akdeniz Karaçulha Toptancı Hal Birliği’nde en çok talep gören ihraç ürününün domates olduğuna işaret eden Osman Küçük isimli üretici ise, “Dolu bizim bölgemizi fazla etkilemedi. Özellikle domates olmak üzere diğer ürünlerde her hangi bir zarar oluşmadı. Şuanda domatesin toptan satış fiyatı 2 ila 2,60 TL arasında değişiyor. Antalya bölgesinde seraların zarar görmesi nedeniyle domates ihracatçısı bizim bölgemize yöneldi. İhraç talebini yoğun olması nedeniyle oluşan fiyatlardan memnunuz. Şuan bölgemizde istenilen kadar kaliteli domates temin etme imkanına sahibiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.