Dolandırıcı kıskıvrak yakalandı

Dalaman ve Ortaca ilçelerinde dört kişiyi ‘Elimizde çok sayıda altın var’ diyerek, sahte altınlarla dolandıran şebeke üyelerinden birisi yakalandı.Ortaca ve Dalaman ilçesinde sahte altın dolandırıcılık olaylarının artması...

Dolandırıcı kıskıvrak yakalandı

Dalaman ve Ortaca ilçelerinde dört kişiyi ‘Elimizde çok sayıda altın var’ diyerek, sahte altınlarla dolandıran şebeke üyelerinden birisi yakalandı.

Ortaca ve Dalaman ilçesinde sahte altın dolandırıcılık olaylarının artması üzerine polis ve Jandarma ekipleri harekete geçti. Sahte altın dolandırıcılarını mercek altına alan polis ve jandarma ekipleri İstanbul’dan gelerek Dalaman ilçesinde ev tutan 3 kişiyi takibe aldı. Polis ve jandarma ekipleri şahısların İstanbul’dan temin ettiği boncuk büyüklüğündeki sahte altınlarla vatandaşları “Gömü bulduk” diye dolandırdıklarını ve paralarını aldıklarını belirledi.

Bugün sabah saatlerinde Ortaca ilçesinde bir kişi ile buluşmak için gelen şüphelilerden M.U. (25), şüpheli hareketleri üzerine Ortaca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelinin ifadesi alındı. Emniyete çağrılan mağdurlar, zanlıyı teşhis etti.

Zanlıların dolandırdıkları esnafları ve kişileri telefonlara arayarak, “Gömü altını bulduk. Polisten ve jandarma korkumuza çıkartamıyoruz. İstersen sana uygun fiyata satarız. Gel bak tahlil ettir. Beğenirsen alırsın” dediği ortaya çıktı. Zanlıların gelen kişiye kuyumcuya göstermesi için bir miktar gerçek altın verdiği ve bu sayede dolandırdıkları şahısları inandırdıkları belirlenirken; altını bulan şahıs olarak ismi öğrenilmeyen 80 yaşındaki elebaşı “Hacı” lakaplı ve yanında bulunan 60 yaşlarında ortağının kaçtığı öğrenildi. Polis ve jandarma olay ile ilgili olarak çok yönlü soruşturma başlattı.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.