DOHAYKO’dan öğrencilere yardım

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Ortaca Temsilciliği tarafından Ortaca’da ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunuldu.Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Ortaca Temsilcisi Türkan Dağdelen Cengiz...

DOHAYKO’dan öğrencilere yardım

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Ortaca Temsilciliği tarafından Ortaca’da ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunuldu.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Ortaca Temsilcisi Türkan Dağdelen Cengiz Topel İlkoku’nda Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin ve Okul Müdürü Güven Durak’ında katılımı ile öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak ve bilincini kazandırmak amacı ile sınıflarda öğrencilere “Hayvanlar da bizler gibi suya ihtiyaç duyar. Onlar için de bir kap su, bir kap yemek verelim ile Hayvanları koruyalım, Sevelim ve iyi davranalım. Bu dünya hepimizin” yazılı defter dağıtıldı.

Sınıflarda öğrencilerle konuşan Kaymakam Hüseyin Yılmaz; “ Öncelikle ilçemizde sokak hayvanları için mücadele veren Türkan hanıma çok teşekkür ediyorum. Bizlerde Kaymakamlık ve Belediye olarak desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Bu gün de güzel bir örnek sergileyen DOHAYKO’ya çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize hayvan sevgisini, bilincini hatırlatmak amacı ile bir defter bastırmışlar. Öğrencilerde bu konuda bizleri ümitlendirdi. Birçoğunun evinde en azında bir hayvan besliyorlar. Bu da gösteriyor ki birçok Avrupa ülkesinden daha çok hayvan sevgisine sahibiz. Ben bu konuda duyarlı olan velilerimizi, öğrencilerimizi gönülden kutluyorum. “dedi.

Kaymakam Hüseyin Yılmaz evlerinde hayvan olmayan öğrenciler için ise; “Kendini sevemeyen hayvanları sevemez; kendini sevemeyen insanlara sevemez. İnsanlara sevemeyen tabiatı sevemez. Biz insan olarak dışarıda ormanları, kuşları ve hayvanları besliyoruz. Onlara iyi davranın, yemini suyunu vermeyi unutmayın. Etrafınızda ve gittiğiniz yerlerde görmüş olduğunuz hayvanları yardımcı olunuz. Dışarıya çıktığınızda biraz yem biraz su veriniz. Havalar çok sıcak olduğunda onları unutmayın. Annelerinize, babalarınıza ve kardeşlerinize bunu söyleyin. Hayvanları sevmek için balık, kaplumbağa veya kuşlar alabiliyorlarsa alsınlar” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise; “Bizler çocukken hayvan sevgisi bilincine sahip değildik. Bizim zamanımızda beslenen köpekler saldırgan oluyordu. Korkumuz için komşuya bile gidemiyorduk. Şimdi birçoğumuzun evinde ya kedisi, ya köpeği, kuşu, balığı kaplumbağası var. Şimdiki çocuklar hem şanslı hemde hayvan bilincine daha çok sahipler. Bu gün ki duyarlı davranışından dolayı Türkan hanıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Defter dağıtımı bitiminde; Türkan Dağdelen tarafından Kaymakam Hüseyin Yılmaz ile Belediye Başkan Karaçelik’e hayvan haklarını anlatan birer afiş armağan etti.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.