Doğuştan elleri olmayan Kader,in sererle göz kamaştırdı

Fethiye halk eğitim merkezi tarafından Karagedik mahallesinde açılan takı tasarım, kırk yama ve filografi sergisi Kaymakam Ekrem Çalık, ilçe Milli eğitim müdürü Hasan Doğan ve halk eğitim merkezi müdürü İsmail Cağız tarafından...

Doğuştan elleri olmayan Kader,in sererle göz kamaştırdı

Fethiye halk eğitim merkezi tarafından Karagedik mahallesinde açılan takı tasarım, kırk yama ve filografi sergisi Kaymakam Ekrem Çalık, ilçe Milli eğitim müdürü Hasan Doğan ve halk eğitim merkezi müdürü İsmail Cağız tarafından alkışlarla açıldı.

Bugüne kadar Karagedik mahallesine hiç kaymakam gelmediği için ilk kez Kaymakam Ekrem Çalık’ın gelip sergi açılışında bulunması mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Karagedik mahallesinde bu yıl açılan takı tasarım, kırk yama, filografi kurslarında 13 kursiyerin yaptığı eserler belediye düğün salonunda sergilenmeye başlandı.

Elleri yok ama kurdelayı kesti

Serginin açılışında kursiyerlerden doğuştan elleri bulunmayan Kader Koca’nın (30) engelleri aşarak yaptığı kırk yama, takı tasarımlar ve filografi eserler Kaymakam Ekrem Çalık ve izleyenleri hayrete düşürdü. Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık serginin açılışında makası iki elide bulunmayan Kader Koca’ya verince Kader Koca makasla kurdeleyi kesip açılışı gerçekleştirdi. İki elide bulunmadan nakıştan elbise dikimine, kırk yamadan takı tasarıma iğne ile oya çalışması yapmaya kadar el işi göz nuru hemen her eseri 4 yıldır devam ettiği halk eğitim merkezi kurslarında öğrenip yapan Kader Koca 7’den 70’e herkesi hayretler içinde bıraktı. Kader Koca “doğuştan 2 elim yok. Sağ ayağımda protezli. Ellerim olmadan hemen her şeyi yapabiliyorum. Her türlü iğne oyası, işleme kırk yama çanta takı ve benzeri şeyleri yapıyorum. Engelli arkadaşlara bazı tavsiyem olacak. Evde durmayın, çıkın halk eğitim kurslarına gidin. Benim gibi bir şeyleri başarın. Yapamıyorum, edemiyorum yok. Bakın benim ellerim yok. Ama her şeyi yapabiliyorum. Ailelere söylüyorum. Benim kızım oğlum yapamaz demeyin. Yanında durun destek olun. Kendilerine öz güven gelsin. Ben bu halimle yaşamdan zevk alıyorum. Buradaki eserlerin çoğunu ben yaptım” dedi.

Kaymakam Çalık: Bu azmin zeferidir

Kurs öğreticisi Naciye Talaş kaymakam Ekrem Çalık ve diğer yetkililere sergiyi gezdirdikten sonra Kader Koca’nın yaptığı ay yıldızlı eseri hediye etti. Kaymakam Ekrem Çalık “Kader Koca’yı burada tanımaktan mutlu oldum. Bu azmin zaferidir. Azimle çalışmak. Böylesine eserler üretmek, bunları paraya çevirmek aile bütçesine katkıda bulunmak örnek davranıştır. Kendisini ve ailesini kutluyorum. Bizlerde Kader Koca’ya her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.