Doğumdan Ölüme Çiçek

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ nde 16 yıldır çiçekçilik sektöründe hizmet veren Nergis Çiçekçilik’ in yetkilisi Yasin Gümüş, pandeminin getirdiği önlemlerin, çiçekçi esnafını da derinden yaraladığını söyledi.Mustafa...

Doğumdan Ölüme Çiçek

Muğla’nın Menteşe İlçesi’ nde 16 yıldır çiçekçilik sektöründe hizmet veren Nergis Çiçekçilik’ in yetkilisi Yasin Gümüş, pandeminin getirdiği önlemlerin, çiçekçi esnafını da derinden yaraladığını söyledi.

Mustafa Yıldırım

Dünyada yaşanan pandemi önlemlerinin ülkemize de sıkı yansımalarının olduğunu söyleyen Yasin Gümüş, düğün, nişan, kına, gibi bazı organisyonların hala kısıtlı bir şekilde yürütülmesinin sektörlerinde maddi kayıplara neden olduğunu belirtti.

“Pandemi başladığından bu yana bütün esnaflar sıkıntıya düştü. Salgının yol açtığı sağlık sıkıntılarının yanı sıra ekonomik olarak da sıkıntıya düşüldü. Toplu organizasyonlarının, özellikle nişan ve düğünlerin yapılamaması ya da ertenlenmesiyle gelirlerimiz düştü. En kısa sürede, bu günlerin geçmesini ve normal hayatımıza dönmemizi umuyoruz.” diyen Gümüş, çiçekçiliğin aslında bir sanat dalı olduğuna vurgu yaptı.

ÇİÇEK KÜLTÜRÜ

Çiçekçilikle ilgili ayrıntılardan da söz eden Gümüş, sektörel gelişmenin, çiçek kültürünün yaygınlaşmasını ve önemli bir meslek haline dönüşmesini sağladığını anlattı. Çiçek gönderiminin milattan önce 2500 yıllarına kadar dayandığını dile getiren Yasin Gümüş,  Antik Mısır’da çiçeklerin ev süslemede ve çevre güzelleştirmede kullanıldığının bilgisini verdi.

Günümüzde çiçekçiliğin görsel bir sanat haline dönüştüğünü belirten Gümüş, “Mesleğin bazı incelikleri var. Görselliği güzelleştirecek püf noktalarına dikkat etmek gerekir. İşimiz, bir çiçek demetini, sadece sarmalayıp müşteriye vermek demek değil! Yaptığımız işin aynı zamanda göze de hitap etmesi gerekiyor. Bu nedenle işimizde kaliteli malzemeler kullanmak zorundayız!” şeklinde bir anlatımda bulundu.

GÜNLERE GÖRE ÇİÇEK

Doğumdan ölüme hayatın her anında çiçek kültürünün bulunduğunu söyleyen Gümüş, “Mesleğe çıraklıkla başladığım çiçekçilikte, daha sonra kendi iş yerimi açtım. Nergis Çiçekçilik adı ile 16 yıl önce başladığım sektörümüzde, fazla bir materyal kullanmıyorduk. Zaman içinde teknolojinin de gelişmesiyle sektörel kolaylıklar yaşamaya başladık. Görünen o ki çiçekçilik daha da gelişmesini sürdürecek.” diye konuştu.

Gümüş, her çiçeğin rengine ve çiçeğin cinsine göre anlamları olduğunu söyledi ve her özel günün farklı çiçekleri bulunduğuna dikkat çekti ve “Mevsimsel değişkenlik gösteren farklı türde çiçekler yetişiyor. Gül grubundan, papatya grubuna kadar her çiçeğin farklı bir anlamı var. Özel günlere göre müşterilerimize çiçek öneriyor ve kendilerini bilgilendiriyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.