Doğalgazda ilk kazma vuruldu

Gittiği her yerde hem çevre kirliliğinin azalması hem de vatandaşlara yaşam alanında büyük kolaylık sağlayan doğalgaz Muğla’ya da geliyor.  Doğalgaz ilk aşamada Muğla merkez Menteşe, Yatağan, Ula İlçeleri ve Bayır...

Doğalgazda ilk kazma vuruldu

Gittiği her yerde hem çevre kirliliğinin azalması hem de vatandaşlara yaşam alanında büyük kolaylık sağlayan doğalgaz Muğla’ya da geliyor.  Doğalgaz ilk aşamada Muğla merkez Menteşe, Yatağan, Ula İlçeleri ve Bayır Mahallesi olmak üzere 4 yerleşim alanına verilecek.  Yatağan’da Akyol Mahallesinde kazı yapılarak borular döşenmeye başladı.

Sözleşme imzalandı

Muğla Doğalgazının lisans ihalesini 15 Kasın 2012 tarihinde alan Akmercan firması 20 Haziran 2013 tarihinde kurul kararı ile resmi  lisansını da aldı. Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’ın makamında resmi sözleşmeyi imzalayan Akmercan doğalgaz firması dağıtım Bölge Müdürü Serdar Kaplanoğlu yaptığı açıklamada; ‘Muğla’da,  Muğla merkez Menteşe , Yatağan, Ula İlçeleri ve Bayır Mahallesi olmak  üzere 4 yerleşim alanına  doğalgaz verilecek. İşin tamamı 30 milyon dolarlık yatırımdır. İlk çalışmayı Yatağan’dan başlattık. 5 Yıl içersinde çalışmalar tamamlanacak 30 yıl süreyle hizmet vereceğiz.  Şunu söyletebilirim ki 29 Ekim 2014 tarihinde ilk Doğalgazı vereceğiz.  Abone kabulleri de Muğla Merkez ve Yatağan’daki bürolarda Ağustos ayında başlayacak, önümüzdeki hafta içersinde yatağan’da bir tören yapmayı düşünüyoruz’ dedi.

Serdar Kaplanoğlu, Toplam abone sayılarının Muğla Merkez Menteşe’de 31 bin 379, Yatağan’da 8 bin 848, Ula’da 3 bin 50, Bayır’da  2 bin 286 olduğunu, ancak 2042 yılında Muğla Merkez Menteşe’de 43 bin 681, Yatağan’da 14 bin 209 , Ula’3 bin 582, Bayır’da  2 bin 670 olacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ise yaptığı açıklamada; ‘Doğal projesine hep destekledik.  Belediye meclis kararıyla da onay verdik.  Doğalgaz İlçemizin çehresini değiştirecektir. Özellikle çevre kirliliği önlenecek bayanlara büyük kolaylıklar gelecektir.  Çalışmaların başlamasından dolayı çok mutluyuz’ dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.