Doğalgaza Kadın Eli

Muğla Menteşe İlçesi’nde, tesisat döşeme işini, 15 yıldır yapan babası Abdullah Koç ile başladıkları, kaynak ve doğalgaz tesisat döşeme alanında çalışan 21 yaşındaki genç kız Abide Koç, Muğlalılar’ a “Doğalgaz...

Doğalgaza Kadın Eli

Muğla Menteşe İlçesi’nde, tesisat döşeme işini, 15 yıldır yapan babası Abdullah Koç ile başladıkları, kaynak ve doğalgaz tesisat döşeme alanında çalışan 21 yaşındaki genç kız Abide Koç, Muğlalılar’ a “Doğalgaz işine de kadın eli değdi!” dedirtti.

“İnsanlar, çaba harcayıp, başarılı olmayı kafasına koyduktan sonra hiçbir iş zor değildir!” diyen Abide Koç, son dönemlerde ülkede ve Muğla’ da artan kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin nedenini ise temelde kadını küçük görmekten kaynaklı olduğunu söyledi.

Babasının yanında çalışmaya başlayan genç kadın Usta Abide Koç, görenlerin, ‘Erkeklere taş çıkartıyor!’ demesine ve gösterdiği azimle de herkesin şaşırmasına sebep olduğunu söyledi ve babasından öğrendiği kaynak ve tesisat işlerinde kendini başarılı bulup, “Azim ile çalışılırsa başarılmayacak hiçbir iş yoktur!” diye konuştu.

Liseden geçen yıl mezun olup, üniversite sınavlarına hazırlandığını ancak pandeminin yarattığı eğitim engeli nedeniyle şimdilik beklediğini belirten genç kız, mesleki hedefinin ise iyi bir makine mühendisi olup, birçok meslekte olduğu gibi kadınların, tesisat işinde de uzmanlık yapabileceğini göstermek olduğunu anlattı.

BABA ve USTA

“İnsanlar, çaba harcayıp, başarılı olmayı kafasına koyduktan sonra hiçbir iş zor değildir!” diyen Abide Koç, ülkede ve Muğla’ da, temelde kadını küçük görmekten kaynaklı olan ve son dönemlerde artan şiddet ve cinayetler hakkında ise “Nedeni ne olursa olsun ve kime yapılırsa yapılsın, her yönü ile şiddete karşıyım. Özellikle kadınlar, yeryüzünde olmadan, dünya eksik ve anlamını yitirmiş olacak. Dünyaya değer Mustafa Kemal Atatürk’ ü de bir kadın dünyaya getirdi. Kadının olmadığı yerde, erkeğin olması da düşünülmemeli! Cepheye mermi taşıyan kadınlar, Çanakkale’ yi geçilmez kıldı. Kadın, her şeyden önce anne, öğretmen ve eştir! Kadın, kadın olmadan önce insandır!” diye görüş belirtti.

Kızının, aynı zamanda ustası da olduğunu belirten, kaynak ve doğalgaz tesisat ustası baba Abdullah Koç, “Kızıma, mesleğimi öğrettiğim için mutluyum. İlerisi için kızım kafasına, hedef ve hayal olarak, makine mühendisi olmayı koydu. O’ nun bu amaca ulaşabilmesi için elimden gelen her türlü maddi ve manevi her türlü desteği vereceğim.” dedi.

Mustafa YILDIRIM

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.