Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonunda, Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.Toplantıya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Kaymakamı,...

Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonunda, Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Bodrum Kaymakamı, Mehmet Gödekmerdan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz katıldı.

Toplantıda, Mevcut Doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamaları dışında kalan ilçelere Bakanlar Kurulunun 2013/4347 Sayılı kararı ile doğalgaz dağıtımı BOTAŞ genel Müdürlüğü’ne verildi. Bu çerçevede ; ilçelerin yeterlilik durumunun belirlenmesi çalışmalarına başlanırken, adrese dayalı nüfus sayımına göre 10 Bin nüfusun üzerindeki ilçelerimizde elektrik abone sayıları tespit edildi. Bu tespite göre Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Marmaris, Milas ve Ortaca ilçelerimiz gerekli nüfus kriterini karşıladı.

BOTAŞ tarafından Doğalgaz hattı iletilebilmesi için, nüfusu 10 bin ve üzeri olan ilçe merkezlerindeki elektrik abonelerinin yüzde 60’ı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2013 yılı abone bağlantı bedeli olan 335 TL’yi, 29 Ekim 2013 tarihine kadar İl Özel İdaresince kamu bankalarında açılan hesaba yatırılması Bakanlar Kurulu tarafından 2013/4347 sayılı kanun ile belirlendi.

İl Özel İdaresince açılacak hesaplarda yukarıda bahsedilen talebin karışlanması durumunda, söz konusu ilçenin doğalgaz iletim hattı yapımı talebi, İl Özel İdaresince BOTAŞ Genel Müdürlüğüne bildirilecek. Tesisin yapımı işi ise 6 ay ile 5 yıl süre içerisinde gerçekleştirilecek.

Söz konusu talebin oluşmaması durumunda elektrik aboneleri tarafından kamu bankalarına yatırılan 335 TL abone bedeli nemalandırılarak sahiplerine iade edilecek.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.