Doğalgaz aboneliği için son 6 gün

Milas’ta yaşanan hava kirliliğine çözüm olabilecek doğalgaz fırsatı için yaklaşık 12 bin elektrik abonesinin 29 Ekim’e kadar bankaya 335 lira ödemesi gerekiyor.Milas’ta artan nüfusla birlikte kış aylarında kullanılan katı...

Doğalgaz aboneliği için son 6 gün

Milas’ta yaşanan hava kirliliğine çözüm olabilecek doğalgaz fırsatı için yaklaşık 12 bin elektrik abonesinin 29 Ekim’e kadar bankaya 335 lira ödemesi gerekiyor.

Milas’ta artan nüfusla birlikte kış aylarında kullanılan katı yakıt ciddi hava kirliliğine neden oluyor. Hava kirliliği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar ise solunan havadaki kirliliğin öldürücü sağlık problemlerine neden olabildiğini söylüyor. Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC)  tarafından yapılan açıklamada da hava kirliliğinin kansere yol açtığı bildirdi. Uzmanlar, kansere yol açan maddeler bakımından hava kirliliğini, tütün dumanı, UV radyasyonu ve plütonyum ile aynı kategoride sınıflandırıyor.

Doğal gazın diğer yakıtlara göre havayı daha az kirletmesi ve doğaya zarar vermeyen çevreci bir enerji kaynağı olması, doğalgazın hava kirliliğinin çözümü olarak gösterilmesine neden oluyor. BOTAŞ tarafından doğalgaz hattı iletilebilmesi için başlatılan çalışmayla birlikte, Milas’ta kış aylarında temiz havaya hasret kalan vatandaşlar önemli bir fırsat elde etti. Muğla’ya gelen doğalgaz hattının Milas’ı da kapsaması için ilçedeki yaklaşık 12 bin mesken elektrik abonesinin 29 Ekim 2013’e kadar Halkbank’taki İl Özel İdaresine ait TR 08 0001 2009 2590 0007 0000 31 nolu IBAN numarasına bağlantı bedeli olarak 335 lira yatırması gerekiyor. Bu tarihe kadar para yatırılmazsa ya da gerekli sayıya ulaşılmaz ise vatandaşlar tarafından yatırılan ücretler hak sahiplerine güncel faiziyle birlikte geri ödenecek.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.