Doğa Yürüyüşünde stres atıyorlar

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’nin düzenlediği doğa yürüyüşü, katılanların doğayla kucaklaşarak stres atmasını sağladı.Düzenlediği doğa yürüyüşleriyle doğa tutkunlarını bir araya getiren Milas Dağcılık...

Doğa Yürüyüşünde stres atıyorlar

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’nin düzenlediği doğa yürüyüşü, katılanların doğayla kucaklaşarak stres atmasını sağladı.

Düzenlediği doğa yürüyüşleriyle doğa tutkunlarını bir araya getiren Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, yaklaşık 8 kilometre uzunluğa sahip olan Ekiztaş-Atalan Yaylası Parkuru’nda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 30 kişinin katılımıyla düzenlenen etkinlik kısa bir yürüyüşün ardından yapılan sabah sporuyla devam etti. Parkur boyunca eşsiz doğa manzaraları eşliğinde yürüyen ve aralarında çocuklu ailelerinde yer aldığı ekip, Atalan Yaylası’nda yemek molası verdi. Eski zamanlarda kullanılan yaylanın gezilmesiyle devam eden doğa yürüyüşü Ekiztaş ve Çomakdağ köylerinde kültür gezisine dönüştü. Köy kahvesinde oturup çay içerek dinlenen dernek üyeleri, eski Türk kültürünün izlerini taşıyan yerleşim yeri hakkında bilgi aldı. Çiçek başlı kadınların ve eşsiz mimariye sahip köy evlerinin fotoğraflanmasıyla gezi sona erdi.

Aksilik yaşamadan parkuru tamamlamanın sevincini yaşayan Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Başkan’ı Baki Çetinkaya, “8 kilometre uzunluğa sahip kolay denebilecek bir parkurda yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Derneğimizin düzenlediği etkinliklere katılımın gün geçtikçe arttığını görmek sevindirici. Doğa yürüyüşlerimizde özellikte kültürel değerlere sahip yerleri de dahil etmeye çalışıyoruz. Bu konuda da arkadaşlarımızdan güzel geribildirimler alıyoruz. Etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.