Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı yapıldı
Muğla İli Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Vali Özer Türk Toplantı Salonunda yapıldı.Toplantıya Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkan Vekili...
Muğla İli Doğa Turizmi Master Planı Çalıştayı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında Vali Özer Türk Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı IV. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Kamil Uslu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve bir çok davetli katıldı.
Vali Güvençer, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında Muğla’nın sahip olduğu güzelliğin ve değerin fark edilmemesinin olağan olmadığını belirtti. Eşsiz doğal zenginlikleri bulunan Muğla’da bu çalıştayın yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Güvençer, “Şu zamanda ve mekanda bu muhteşem güzelliğe emaneten sahip olduğumuz için her birimizin omuzlarında ağır bir sorumluluk var. Bu güzelliği önce korumak, sonra insan olmanın gereği bu güzelliğe insanca güzellikler katmak hepimizin görevi. Gelecek nesillere, sadece kendi çocuklarımıza değil Dünya insanlarının geleceğine ve tüm Dünya çocuklarına sahip olduğumuz zenginlikleri bugün olduğundan çok daha güzel bir şekilde aktarmak hepimizin sorumluluğundadır.” diye konuştu.
Doğa turizmin geliştirilmesine hazırlanan Master Planın önemli katkı sağlayacağını ileten Vali Güvençer, “Katılımcılığın, çok sesliliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden Master Plana bütün gayretimizi ve düşüncemizi yansıtmalıyız. Sizin fikirleriniz bizim için çok önemli.” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu ise yaptığı konuşmada, Dünya’da gelişmekte olduğunu bildiğimiz doğa ve kültür turizmine biraz daha fazla katkı sağlayabilir miyiz, dikkatleri bu alanda yoğunlaştırabilir miyiz? sorularından yola çıkarak sizlerinde görüşleri almak için bu çalıştayı yaptık.” ifadelerini kullandı.
İstatistikler göre turizmin, 3S’den (Deniz, kum, güneş) , 3E’ye (Eğitim, eğlence ve çevre) kaydığını söyleyen Akıncıoğlu, “Koruma kullanma dengesi içerisinde doğanın tahrip edilmeden daha fazla korunarak, farkındalık oluşturarak, yerli ve yabancı turistlerin dikkatlerine sunmanın çabası içerindeyiz. Muğla son derece zengin tabiata sahip. Sulak alanları, milli parkları, flora ve faunası, yaban hayatı ile Dünya’nın ilgisini çekebilecek potansiyele sahip. Yaptığımız bu çalışma ile doğa turizmini geliştirerek, Muğla iline özellikle yöre halkına ekonomik katkı sağlanmasını amaçlıyoruz.” dedi.
Akıncıoğlu, yapılan master planda, turizm destinasyonunun uzun dönemde sürdürülebilir olması için muğla’da doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü, foto safari, botanik turları, kampçılık ve yaylacılık gibi doğada yapılabilecek her türlü aktivitenin araştırılması ve yapılabilinirliğin ortaya çıkarılmasının hedeflendiğini aktardı.
Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.