Diyaliz hastaları moral buldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Merkezi çalışanları ve hastaları düzenlenen gecede moral depoladı. Gecede hastalıkları ile ilgili olarak eğitim alan hastalara sertifikaları da verildi.Muğla...

Diyaliz hastaları moral buldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Merkezi çalışanları ve hastaları düzenlenen gecede moral depoladı. Gecede hastalıkları ile ilgili olarak eğitim alan hastalara sertifikaları da verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Merkezi tarafından her yıl düzenlenen moral ve kaynaşma gecesi bu yılda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Geceye, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Gülay Özsaraçoglu ve Dr. Ali Burak Mülayım, diyaliz merkezi hekimleri, hemşireleri, personeli ile diyaliz hastaları ve aileleri katıldı.

Katılımın çok yüksek olduğu gecede Diyaliz Okulu Projesi çerçevesinde hastalıklarıyla ilgili eğitim alan diyaliz hastalarına sertifikaları diyaliz merkezi Hekimleri Dr. Bülent Huddam, Dr. Dilek Gibyeli Genek ve Dr. Okşan Uyar Gazezoğlu tarafından verildi.

Geceye katılımlarından dolayı protokol, diyaliz hastaları ve yakınlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Eğitim Araştırma Hastanesi Diyaliz Merkezi Hekimi Uzman Dr. Bülent Huddam, Diyaliz Okulu Projesi çerçevesinde hastalara hastalıklarıyla ilgili bilmeleri gerekenleri anlattıklarını ve hastalarında bu konuda çok duyarlı olduklarını söyledi. Son verilere göre Türkiye’de 70 bin kronik böbrek yetmezliği bulunan kişi olduğunu ifade eden Uzman Dr. Huddam, “Kronik hastalarımız için en önemli konu tuz ve beslenme konusuna dikkat etmeleri. Bizler hastalarımıza sürekli olarak ne yapmaları gerektiği hakkında bilgiler veriyoruz. Böbrek rahatsızlığı bulunmayan vatandaşlarımızdan da tuz kullanımında dikkatli olmalarını ve tansiyon değerlerini sürekli olarak takip etmelerini istiyoruz. Bu güzel gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Geceye katılanlar sanatçılar Tamer Günüç ve Erol Demir’in söylediği şarkılarla keyifli saatler yaşadılar.

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.