DİSK: "İŞÇİLERE DESTEK OLACAĞIZ"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Beko, her zaman işçilerin yanında olacaklarını ve destek vereceklerini söyledi.DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Muğla Şubesi...

DİSK: "İŞÇİLERE DESTEK OLACAĞIZ"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Beko, her zaman işçilerin yanında olacaklarını ve destek vereceklerini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Muğla Şubesi üyeleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’in de katıldığı ziyarette konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Kocadon7un yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu belirtti. Beko, “Genel İş Sendikası olarak işçilere vermiş olduğumuz desteğimizi önümüzdeki dönemde vereceğiz her zaman sizin yanınızdayız ve sizinleyiz. Geçmişte yaptığınız çalışmalar gelecekte yapacağınız çalışmaların teminatıdır. Önümüzdeki seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.

TERMİK SANTRALE DİSK’TEN DESTEK

Yatağan’da bulunan termik santral hakkında da konuşan Kani Beko, termik santraldeki işçilere destek verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “DİSK olarak DİSK’e bağlı sendikalarla Maden-İş Sendikasını ziyaret ettik. İşçi arkadaşlarımızın yapacakları etkinliklerde, eylemlerde beraber olacağımızı önümüzdeki dönemde de Ankara’ya geleceklerini söyledi işçiler. Biz Ankara’da güçlü bir sendikayız. Yatağan termik santralde çalışan arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin yanında olacağız. İşçilerimizi Ankara’da en iyi şekilde karşılayacağız. Özelleştirme konusunda farklı bir değişikliğin olmadığını sendikalı arkadaşlar bana söyledi. 2011-2012 yılında IMF ve Dünya Bankası'ndan alınan 6.2 milyar dolar kredi var. Bu krediyi neden aldılar? Dediler ki ya kıdem tazminatını kaldıracaksınız veya fona devredeceksiniz. Özel istihdam büroları açacaksınız, esnek çalışma modelleri getireceksiniz bir de bölgesel asgari ücreti uygulayacaksınız." Geçmişte kamu yönetimi temel kanunu diye bir kanun çıktığını anlatan Beko, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kamu iktisadi teşekküllerinin özelleştirilmesidir. Şeker farbikaları özelleştirildi, Tekel özelleştirildi, elektrik şirketleri özelleştirildi. Çok az kalan madenler, termik santrallerin özelleşmesiyle ilgili hükümet bu konuda kesin kararlı ama gördüğümüz kadarıyla işçilerde çok kararlı. Bana göre işçiler sonunda bunu kazanacak. Maden-İş Sendikası da kararlı, Tes-İş sendikası da kararlı. İşçiler kararlı olursa biz de DİSK olarak onların yanında, arkasında olacağız. Gezi direnişinde olduğu gibi sendikalı arkadaşlarla beraber olacağız."

İŞÇİLERİN YANINDA OLDUM

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da görevde bulunduğu süre içinde Bodrum Belediyesi olarak sosyal ve halkçı belediyenin en güzel örneğini sergilediklerini belirtti. Çok başarılı olduklarını anlatan Kocadon, sözlerine şöyle devam etti: "Halka açık yeni meydanlar kazandırdık. Bunların hepsini benim işçi arkadaşlarım yaptı. Biz perdenin ön yüzüyüz, perdenin arka yüzündeki asıl kahramanlar benim işçi arkadaşlarımdır. Biz burada bir Kumbahçe sahil düzenlemesi yaptık. Gece gündüz, yağmur çamur demeden, günde ortalama 18 saat çalışarak 18 günde esnafın sandalyesini tekrar işyerinin önüne koyacak hale getirdik. Ben onların içinden gelen, emeğe saygısı olan bir insanım. Önüme ne sözleşme getirdilerse gözü kapalı olarak altına imzamı attım. İşçi arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sayın Muğla Şube Başkanıma da teşekkür ediyorum, zor günlerde hep yanımda oldu. Marttan sonra Bodrum artık tek belediye oluyor. İşçi arkadaşlarla yaptığımız tüm sözleşmeler yarımadadaki bütün belediyelere örnek oldu, sözleşmelerini bizim sözleşmelerin üzerinden hazırladılar, beraber imzaladık, el sıkıştık. Onun için bizlerin hep yanında olan sizlere teşekkür ediyoruz. Özellikle bu seçim atmosferinde bizi ziyaret ederek mutlu ettiniz, Bodrum Belediye Başkanı olarak işçilerim adına size teşekkür ediyorum.”

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.