Direniş işçinin zaferi ile sonuçlandı

Yatağan Termik Sanrtali’ne kömür taşıyan ve üretim sonrası oluşan külün tahliyesini sağlayan ve 5-6 vardiyanın çalıştığı ünitenin özelleştirilmesine karşı TES-İş tarafından başlatılan eylem dün ihalenin iptal edilmesi...

Direniş işçinin zaferi ile sonuçlandı

Yatağan Termik Sanrtali’ne kömür taşıyan ve üretim sonrası oluşan külün tahliyesini sağlayan ve 5-6 vardiyanın çalıştığı ünitenin özelleştirilmesine karşı TES-İş tarafından başlatılan eylem dün ihalenin iptal edilmesi ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta santral girişine kurulan Direniş Çadırı ile başlayan eylemde zafer işçilerin oldu. Direnişe diğer sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar büyük destek vermişti.

İşçilerin kararlı direnişi ihalenin Yeniköy Termik Santraline alınması ile orada da devam etti. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy işçileri genel müdürlük önünde direnişlerini sürdürürken güvenlik güçleri genel müdürlük binası önünde etten bir duvar oluşturdu. CHP ve MHP temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ve civar belde ve köylerden de buradaki eyleme destek geldi.

Bağdamları köyünden gelen iki kadın eşeklerinin sırtına bağladığı küfeler ile "ihaleye katılmak istiyoruz" diyerek eyleme destek verdi.

CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yaptığı destek konuşmalarının ardından Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik de eyleme katılan herkese teşekkür etti. Erçelik, yaptığı konuşmada 2013 yılını direniş yılı ilan ettiklerini belirterek şöyle konuştu: ”Geldiğimiz yer sözün bittiği yerdir. Eğer ihale iptal edilmez ise işyerinden çıkmama eylemi yapacağız.Öncelikle birlik ve beraberliğimizi bölmek içindir bu ihaleler. Bugün o servisi satmak isteyenler yarın diğer birimleri satacaklardır. Buna asla izin vermeyeceğiz. Gücümüzü dosta düşmana gösterelim.”

İhalenin iptal edildiği haberinin alınması ile yasal sürecin sona ermesini bekleyen işçiler alkışlarla nizamiye kapısına kadar kol kola yürüdü. Yatağan Termik Santrali girişinde kurulan Direniş Çadırı da davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla coşku içinde kaldırıldı. Böylece yaklaşık 1 hafta süren kararlı direniş işçilerin zaferi ile sonuçlanmış oldu.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.