Direniş Çadırı kuruldu

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin EÜAŞ’tan alınarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanması nedeni ile Yatağan’da bulunan enerji ve maden işçileri Yatağan Termik Santrali önüne...

Direniş Çadırı kuruldu

Muğla’da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin EÜAŞ’tan alınarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanması nedeni ile Yatağan’da bulunan enerji ve maden işçileri Yatağan Termik Santrali önüne direniş çadırı kurdu.

Topyekün direniş

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinin Elekrik Üretim Anonim Şirketi’nden (EÜAŞ) alınarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanması ve 31 Aralık 2016 tarihine kadar özelleştirilmesine yönelik kararın resmi gazetede yayımlanmasının ardından Santrallerde ve kömür işletmelerinde çalışan işçilerin örgütlü olduğu Tes-iş ve Maden-iş Sendikalarının eylemleri aralıksız sürüyor. Enerji ve maden işçileri bu kapsamda dün Yatağan Termik Santrali önünde direniş çadırı kurdu. Termik santral önünde yapılan eylem ve çadır kurulma eylemine Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, TES İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, ESM Muğla İl Temsilcisi Ferruh Eyüboğlu, Memur Sen Şube Başkanı Ramazan Girgin, TES İŞ ve Maden İş sendikası yöneticileri ve sendikaya kayıtlı işçiler ile KESK’e bağlı memurlar katıldı.

İşyerlerimiz satılık değil

Eylemde katılımcılara hitaben ilk konuşan TES İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik; “15 Ocak günü burada kurduğumuz direniş çadırımızı hep birlikte zafer türküleri ve halaylarla sökerken 2013 yılını Mücadele ve Direniş yılı ilan ederek, 'Umarım bizi yönetenlerin aklı başına gelir de bizi bir daha test etmeye kalkmazlar. İnşallah bu çadırı bir daha kurdurmazlar' demiştik. Görüyoruz ki bizi yönetenler, hala Yatağanın geçilmez olduğunu anlayamamışlar. İşte onurlu tarihi yeniden yazmak için buradayız. Direniş çadırımızı kurarak, direnişimizi büyütmek için 24 saat nöbet tutacağız, tüm ülkeyi Yatağan ve direniş alanı yapma kararı aldık. Direnmeye karar vermek, zafere atılan ilk adımdır. Direnmeye başlamak zafere biraz daha yaklaştırır insanı. Bir direnişte hiçbir şey kendiliğinden olmaz. Her şey yoğun bir emeğin, göze alınan bedellerin ürünüdür. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallarında çalışan TES-İŞ ve MADEN-İŞ üyeleri tek bir vücut, tek bir yürek olarak yıllardır özelleştirmeye karşı vermiş oldukları mücadeleden bugünde, yarında asla taviz vermeyecektir. Bizim emeğimizden başka satacak, zincirlerimizden başka kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. Bizim işyerlerimiz satılık değil .Buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Hüsrana uğrayacaklar

Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin Girgin da, "Özelleştirme kesinlikle sizin menfaatleriniz için yapılmıyor. Dolayısıyla bizler burada sadece kendi işimizin, aşımızın kavgasını vermiyoruz. Tamamen Batı dayatması olan özelleştirmeye karşı halkın malı olan bu santral ve kömür ocaklarımızı vatan malı bilinci ile sahip çıkıyoruz. En büyük gücümüz ise haklılığımız ve meşruluğumuzdur. Burada kazanılacak zafer diğer yerlere de barikat olacaktır. Çalışkan dedenin mirasyedi torunu mantığı ile milletin mallarını talana, peşkeşe açanlar Yatağanda ve Milas’ta hüsrana uğrayacaklardır. Sadece Kamuda değil Enerji sektöründe de taş üstünde taş bırakmamaya çalışan hükümetten talebimiz, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının iptal edilmesidir” şeklinde konuştu.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin önlem aldığı eylemde direniş çadırının kurulmasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.