Diplomaya doymuyor

***Muğla’nın Menteşe ilçesinde Avukatlık yapan Erdem Yeter, okuma azmiyle örnek bir davranış sergiliyor. 10 adet üniversite diplomasına ve 1 adet pedagojik formasyon belgesine sahip olan Yeter’in devam eden 1 yüksek lisans ve...

Diplomaya doymuyor

***Muğla’nın Menteşe ilçesinde Avukatlık yapan Erdem Yeter, okuma azmiyle örnek bir davranış sergiliyor. 10 adet üniversite diplomasına ve 1 adet pedagojik formasyon belgesine sahip olan Yeter’in devam eden 1 yüksek lisans ve şu anda devam ettiği 3 lisans bölümü bulunuyor. İlk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yeter, turizm, tarih, fotoğrafçılık gibi birçok bölüm bitirdi. Yeter, farklı bölümler okumaya devam edeceğini söyleyerek rekora doğru koştuğunu ve en büyük hedefinin örgün psikoloji okumak olduğunu vurguladı.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan Erdem Yeter, avukatlık mesleğinin yanı sıra, 10 üniversite diplomasına sahip. Okumayı çok seven Yeter’in devam eden 1 yüksek lisans ve şu anda okuduğu 3 lisans bölümü bulunmakta. Okumanın en güzel şey olduğunu belirten Yeter, üniversite tesislerinden yararlanmak için başladığı okul hayatının hala daha devam ettiğini belirterek, “Bununla gurur duyuyorum” dedi.​

“ÜNİVERSİTEYE RAHAT GİRİP ÇIKABİLMEK İÇİN BİR BÖLÜM OKUMAYA KARAR VERDİM”

Okul hayatına üniversite tesislerinden yararlanmak için başladığını ve hala daha devam ettiğini kaydeden Erdem Yeter, “2002 yılında Muğla Barosu’nda avukatlık stajına başladım. Askerlik sonrası başladığım meslekte 16. yılımı bitirdim ve avukatlıkta 17. yılıma girdim. Yaklaşık 6 aydır da arabulucu olarak görev yapıyorum.  Kısa bir süre de memuriyet yaptım. İzmir Kiraz Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum. Hukuk Fakültesi bitmeden önce bir buçuk sene sağlık memurluğu yaptım. Fakülte bitince istifa ettim. Şu an itibariyle 10 üniversite diplomam ve 1 adet pedagojik formasyon belgem bulunuyor.  Devam eden 1 yüksek lisans ve 3 lisans bölümüm var. 2008-2009 yıllarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin sosyal imkânlarından faydalanmak için dönem dönem tenis kortlarına ve havuzuna gidiyordum ancak bazı zamanlar öğrenci olmadığım için sıkıntı yaşıyordum ve tesislere alınmıyordum. Oğluna flüt alamayan İbrahim Tatlıses’in ‘kaç para ulen bu flüt’ dediği gibi, ‘kaç puan ulen bu üniversite’ dedim ve üniversiteye rahat girip çıkabilmek için bir bölüm okumaya karar verdim. Kolay ve zevkli bir bölüm istediğim için Turizm Meslek Yüksek Okulu Seyahat İşletmeciliği Lisans bölümünü kazandım ve kaydoldum. Amacım aslında okulu bitirmek değildi ancak sonradan bölüm ilgimi çekince bitirmeye karar verdim. Burada çok güzel dostluklar kazandım. Bu eğitimim devam ederken amatör olarak da ilgilendiğim fotoğrafçılıkla ilgili bir diplomam olsun diye düşündüm ve Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümüne kaydoldum ve süreç böylece başlamış oldu, halen de devam ediyor” şeklinde konuştu.

“FARKLI ALANLARLA ÖĞRENİM GÖRMEK GENEL KÜLTÜR AÇISINDAN FAYDALI”

Genel kültür açısından kendisini geliştirdiğini söyleyen Yeter, farklı bölümler okumanın zevkli ve faydalı olduğunu belirterek, “Farklı alanlarda öğrenim görmek en azından genel kültür açısından faydalı oluyor. Hukuk Fakültesini kazandığım dönemde okumak istediğim diğer bölümler Radyo Televizyon Sinema, Tarih ve Coğrafya idi. Bu amacımı gerçekleştirmek istedim. Yine sosyal gözlem açısından da önemli. Dönem dönem çevremden ‘bu kadar lisans, önlisans okuyacağına yüksek lisans yap, doktora yap’ diye eleştiri alıyorum ancak belirttiğim gibi benim amacım farklı alanlarda okuma yapmak, bir şeyler öğrenmek. Bunu kitap okuyarak da yapabilirsiniz ancak bölüm olarak okuyunca daha disiplinli oluyor” dedi.

“ÖĞRENİMİM DEVAM EDİYOR”

Okuduğu bölümleri sayan Yeter, diplomasını aldığı bölümleri şu şekilde sıraladı: “2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. 2010 yılından itibaren ise bazı dönemler 1 örgün, 3 açık öğretim bölümü olmak üzere, örgün bölümler olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Seyahat İşletmeciliği (lisans), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih (lisans) bölümlerini bitirdim. Açık ve Uzaktan öğretim/eğitim bölümleri olarak, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık (Önlisans), Uluslararası İlişkiler (lisans), Sosyoloji (lisans), Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Reklamcılık (önlisans), İş Sağlığı ve Güvenliği (önlisans), Emlak ve Emlak Yönetimi (önlisans), İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Coğrafya (lisans) bölümlerini bitirdim. Yine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Pedagojik Formasyon eğitimi aldım. Halen Daha Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalından Cumhuriyet Tarihi alanında yüksek lisans öğrenimim ile, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Edebiyat ve Atatük Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümlerinde öğrenimim devam ediyor.”

“ENERJİM YETTİĞİ SÜRECE FARKLI BÖLÜMLER OKUMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Avutkatlık mesleğini çok sevdiğini söyleyen Yeter, en çok Hukuk ve Tarih bölümünü sevdiğini söyleyerek iki bölümünde kendisi için özel olduğunu belirtti.  En büyük hedefinin psikoloji okumak olduğunu söyleyen Yeter, “Enerjim yettiği sürece farklı bölümler okumaya devam etmek istiyorum. En büyük hedefim de örgün olarak Psikoloji okumak. Bu sene üniversite sınavına gireceğim. Rekor kırmak gibi bir hedefim yok ancak bölümler çoğaldıkça sanırım böyle bir konu da gündeme gelecek” dedi.

Öte yandan üniversite tercihi yapacak öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Erdem Yeter, sosyalleşebilecekleri bir üniversite ve sevecekleri bir bölüm okumaları gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.