Dilek Balonu ve Havai Fişek yasak

Fethiye’de her yıl yapılan Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Koordinasyon toplantısı Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığında yapıldı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen Orman Yangınlarını...

Dilek Balonu ve Havai Fişek yasak

Fethiye’de her yıl yapılan Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Koordinasyon toplantısı Kaymakam Ekrem Çalık başkanlığında yapıldı. 

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen Orman Yangınlarını Önleme ve Mücadele Koordinasyon toplantısına Fethiye’deki idari amirleri, AYDEM yetkilileri ve Karayolları Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Havaların ısınmasıyla birlikte orman alanlarında çıkabilecek yangın riskinin artması nedeniyle alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, “Orman yangınları ile mücadele komisyonu il kararı elimize ulaştı. O karar gereği ilçe koordinasyon kurulunun da toplanması gerekiyordu. Konu ile ilgili Valimizin verdiği karar gözden geçirildi. İlçe bazında koordinasyonun sürdürülmesine ilişkin hususları görüştük. Özellikle elektrik hatlarının geçtiği alanlarda ağaçların traşlanması konusundaki sıkıntıların giderilmesi hususu iki kurum arasındaki sıkıntılar komisyon ile çözümlenecektir. Yangına yol açacak etkenlerin önüne geçilebilmesi için eğitim ve duyurular çok büyük önem taşıyor. Konu ile ilgili yasakların bilinmesi gerekiyor. Ormanlık alanlarda kesinlikle piknik yapmak ve mangal yakmak yasaktır. Halkımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Geçen yıl ve daha önceki yıllarda alınan kararlar gereği dilek balonu uçurulması ve havai fişek atılması yasaktır. Ormanlarımızın korunması amacı ile ikaz ve ihbar çok önemlidir. Vatandaşlarımızdan sosyal sorumluluk gereği yangın çıktığını ve buna benzer olayları gördüklerinde ALO 177 numaralı hattı arasınlar ve bilgi versinler. İnşallah yangınsız ve kazasız bir sezon geçiririz” diye konuştu.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.