Dikkat Hırsız Var!

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerinin toplumun huzur ve güvenliğine yönelik olarak başlattıkları çeşitli projeler aralıksız olarak sürdürülüyor. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum...

Dikkat Hırsız Var!

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerinin toplumun huzur ve güvenliğine yönelik olarak başlattıkları çeşitli projeler aralıksız olarak sürdürülüyor. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak “Dikkat Hırsız Var” adlı proje hayata geçirildi.

Projenin tanıtımı ve proje çerçevesinde gerçekleştirilecek olan bilgilendirici çalışmalar Asayiş Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen bir basın toplantısı ile basına ve kamuoyuna yapıldı. Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Asayişten Sorumlu  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Sezer, Asayiş Şube Müdürü Ömer Faruk Karataş, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tufan Güleç, Polis Merkezi Amiri Burhan Şahin katıldı.

Burada proje hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, toplumun huzur ve güveni için 24 sata yaz kış demeden görev başında oldukların belirterek, “ Diğer illere göre Muğla ilinde yaşanan hırsızlık olayları düşük seviyede. Bu sevindirici bir gelişme. Bunları daha da aşağıya çekmek ve tamamen ortadan kaldırmak için halkımızla birlikte önleyici tedbirler çerçevesinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde halkımıza basit tedbirler içeren bilgilendirici broşürler dağıtılarak apartman girişlerine stickerlar yapıştırıyoruz. Mahalle muhtarları ile toplantılar yapılarak muhtarlarımızı da bilgilendirmemizin yanından mahallelerinde dağıtmaları için broşürler vereceğiz. Öte yandan cafe, restorent, kahvehane, avm gibi halkın yoğun öldüğü yerlerde halkla yüzyüze görüşülerek broşür dağıtım bilgiler vereceğiz. Ayrıca hırsızlık olaylarının yoğun olarak gözlendiği bölgelerde sürekli görev yapacak güven timleri, resmi ve sivil devriyeler görev yapacaklar.Bu projemiz uzun soluklu bir projedir. Halkımızdan da yine kendi huzur ve güvenleri için yardımcı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza anketler yapılarak bu projemizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz “dedi. Akbal, ayrıca herhangi bir güvenlik ve hırsızlık olayı karşısında vatandaşların 155 Polis İmdat telefonuna ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Bu proje çerçevesinde ilk etapta 10 bin broşür ve 5 bin adet sticker hazırlanırken bu sayının artarak devam edeceği bildirildi.

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.