DHKP/C Örgütü üyesi Ortaca’da yakalandı

İstanbul'dan yaşlı bir kadına bakıcılık yapmak için Ortaca'ya gelen bir kadın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmekte olduğu DHKP-C operasyonunda gözaltına alındı.İstanbul Emniyet Müdürlüğünden alınan istihbaratı...

DHKP/C Örgütü üyesi Ortaca’da yakalandı

İstanbul'dan yaşlı bir kadına bakıcılık yapmak için Ortaca'ya gelen bir kadın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmekte olduğu DHKP-C operasyonunda gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden alınan istihbaratı değerlendiren Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 26 Şubat Salı günü saat 16.00 sıralarında Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde saklanan K.Y'i gözaltına aldı.

İstanbul’da ikamet eden ve daha sonra polis tarafından aranan K.Y,  (49)gazetede gördüğü bir iş ilanı üzerine Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Yeşilyurt köyüne geldi. Burada saklanmak bahanesi ile yaşlı bir kadına bakmaya başladı. Uzun süre kadınla ilgilenen K.Y'in yaşlı kadının yemeğini yaptığı, çamaşırlarını yıkadığı öğrenildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan istihbarat üzerine K.Y’nin saklandığı eve operasyon düzenledi. K.Y, evde yaşlı kadınla ilgilendiği sırada polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara’da, ABD Büyükelçiliğine düzenlenen bombalı saldırının ardından ülke genelinde düzenlenen operasyonlar sonrası İstanbul’da yasadışı eylemleri nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edilen Kadife Y, sorgulanmak üzere Ortaca Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyetteki sorgulaması tamamlanan Kadife Y, önce Ortaca Adliyesi’ne ardından Muğla Adliyesine sevk edildi. İstanbul’da gerçekleştirdiği yasa dışı eylemler nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Kadife Y, tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.