DEVLET DAİRESİ DEĞİL ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Alışveriş Merkezin de Gelir Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından açılan stantla, Bodrum Vergi Dairesi memurları 2012 yılında kira geliri elde eden vatandaşların beyanname işlemleri yapmaya...

DEVLET DAİRESİ DEĞİL ALIŞVERİŞ MERKEZİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Alışveriş Merkezin de Gelir Dairesi Başkanlığı (GİB) tarafından açılan stantla, Bodrum Vergi Dairesi memurları 2012 yılında kira geliri elde eden vatandaşların beyanname işlemleri yapmaya başladı.

GİB’in vatandaşların vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesi sürecinin kolaylaştırılması amacıyla 01.03.2013 ve 25.03.2013 tarihleri arasında 25 ilde bulunan alışveriş merkezlerinde stantların açıldığı öğrenildi.

Stantlarda 2012 yılında kira geliri elde eden mükelleflerin beyannameleri, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi aracılığıyla kabul edilerek beyan ve ödeme konusunda bilgi verilip işlemler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Bodrum’un Ortakent Beldesindeki Midtown Alışveriş merkezi içinde kurulan stantta vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Alıveriş yapmaya ve gezmeye gelen vatandaşlar aynı zamanda kira beyannameleriyle ilgili işlemlerini gerçekleştirebilmiş olmalarını memnuniyetle karşıladılar. .

Gülcan Yenmez isimli bir mükellef alışveriş merkezi içinde böyle bir hizmetle karşılaşınca şaşırdığını belirterek “Alışveriş için geldim ve girişte bir masa vardı. Hizmeti ayağımıza kadar getirmişler. Çok güzel bir hizmet, işlemlerimi kısa zamanda hemen yaptırdım” dedi.

Öte yandan Gelir Dairesi Başkanlığı verilerine göre 2012 yılında, bir önceki yıla kıyasla kira geliri ile ilgili olarak alışveriş merkezlerinde alınan beyanname sayısında yüzde 8, bilgilendirilen mükellef sayısında ise yüzde 14 artış gerçekleştiği belirtildi. Öte yandan konuyla ilgili yürütülen çalışma kapsamında engelli vatandaşların işyeri yada ikametlerinde ziyaret edilerek işlemlerini kolayca yapmalarına imkan tanındığı öğrenildi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.