Develer spor için güreşti

Bodrum'a bağlı Mumcular beldesinde Belediyespor Kulübü yararına bu yıl 10. su düzenlenen deve güreşleri güzel hava ile birlikte renkli görüntülere sahne oldu.Bodrum’a bağlı Mumcular Beldesinde bu yıl 10.su gerçekleştirilen...

Develer spor için güreşti

Bodrum'a bağlı Mumcular beldesinde Belediyespor Kulübü yararına bu yıl 10. su düzenlenen deve güreşleri güzel hava ile birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum’a bağlı Mumcular Beldesinde bu yıl 10.su gerçekleştirilen geleneksel Mumcular Deve Güreşleri güzel hava ile birlikte festival havasında tamamlandı. Bodrum bölgesinden yaklaşık 5000 kişinin izlemeye geldiği güreşlerde Mumcular Belediyespor yararına 120 deve güreşti.

Muğla ve ilçelerinin yanı sıra, Aydın, İzmir, Denizli ve Antalya bölgelerinden gelen develer kıyasıya mücadelelerinde seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Muğla’nın Büyükşehir olması nedeniyle kapatılan belediyeler arasında olan ve Belediyespor kulübü yararına yürütülen bu güzel etkinliğin yürütülmesi adına elinden gelen her şeyi yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Birol Aydın, “MHP’den Mehemt Tosun’un listesinden Meclise adayım. Beldemin Yörük kültürünün bir parçası olan b güzel etkinliğinin yürütülmesi için çalışıyoruz. Bugün bu güzel etkinliğimize gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” derken, CHP’li Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk; “Deve güreşi bir kültürdür. Yörüklüğün sembollerinden olan bu sporda develer hayvanseverlerin dediği gibi birbirine zarar vermiyor aksine akıllarıyla güreşiyorlar. Bazı tarihçiler Kırkpınar’ın bile Deve güreşlerinden esinlenerek başladığını söyler. Bizler dostlukla kardeşçe gerçekleştirdiğimiz bu güzel etkinliklerin yürütülmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadeleriyle etkinliğe destek verdi.

Alana Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ile birlikte gelen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Yörük kültürünün bir mirası olan Deve güreşlerimiz Bodrum’da her daim devam edecek diyerek destek verip alana davul zurna eşliğinde gelerek halkı selamladı.

Kıyasıya geçen güreşlerde develer sahadaki görevlilere zor anlar yaşatırken bazen alan dışına kaçarak seyircilere heyecanlı analar yaşattılar. Aydın bölgesi cazgırlarından Ali Ballı’nın sunumuyla gerçekleşen güreşlerde Kaymakamlık kupasını Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk'in 12 yaşındaki 'Beyoğlu' isimli devesi, Mumcular Belediye Başkanlığı kupasını 'Özgürhan', Jandarma Komutanlığı kupasını ise "Akın Bey' isimli develer kazandı.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.