Develer kıyasıya güreşti

Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde düzenlenen 5. Deve Güreşleri Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.Turgutreis Beldesi Bahçelievler mevkisinde düzenlenen deve güreşlerinde yaklaşık 110 deve kıyasıya mücadele...

Develer kıyasıya güreşti

Muğla’nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde düzenlenen 5. Deve Güreşleri Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Turgutreis Beldesi Bahçelievler mevkisinde düzenlenen deve güreşlerinde yaklaşık 110 deve kıyasıya mücadele etti. Binlerce kişinin izlediği güreşlerde havanında güzel olması ile birlikte vatandaşlar keyifli bir hafta sonu geçirdi. İzmir, Denizli, Aydın, çevre il ve ilçelerde gelen develerin arenadaki kıyasıya mücadelesi izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Goca Bodrum’lu isimli devesi ile arenaya çıkıp seyircileri selamladı.

Güreşlerde kontrolü kaybeden bazı develer ise zaman zaman arenanın dışına çıkarak izleyicilerin üzerine yürüdü. Sahipleri tarafından güçlükle kontrol altına alınan develer seyircilere korku dolu anlar yaşattı. Tam bir şenlik havasında geçen güreşlerde davul ve zurna eşliğinde çalan yöresel türkülerle vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Yaklaşık 6 saat süren deve güreşleri ödül töreninin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.