Develer idman güreşi yaptı

Şubat ayında yapılacak olan Bodrum Deve Güreşi Festivali’nin antrenman güreşleri olarak düzenlenen Bodrum Deve Güreşleri Şenliği piknik ortamında gerçekleşti.Sabahın erken saatlerinden itibaren güreşlerin yapılacağı Kızılağaç...

Develer idman güreşi yaptı

Şubat ayında yapılacak olan Bodrum Deve Güreşi Festivali’nin antrenman güreşleri olarak düzenlenen Bodrum Deve Güreşleri Şenliği piknik ortamında gerçekleşti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren güreşlerin yapılacağı Kızılağaç Dolgu Alanı Arenası’nı dolduranlar hem piknik yaptı hem de deve güreşlerini izledi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon deve güreşleri öncesinde yaptığı konuşmada “Deve güreşlerini yaşatan sizlersiniz değerli hemşerilerim. Geleneksel hale gelen Bodrum Deve Güreşleri’ni artık 3 gün 3 gece yapacağız. Bodrum’a yakışan da budur” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan duadan sonra başlayan şenliğe, Bodrum ve çevre beldelerle birlikte Milas, Selimiye, Yatağan, Muğla ve Aydın’dan 70 deve katıldı.

Havanın mevsim normallerinin üzerinde sıcak geçmesini fırsat bilen vatandaşlar ve güreşseverler güreş alanına giderek hem güreşleri seyrettiler hem de piknik yaptılar. Akşam saatlerine kadar devam eden güreşler renkli görüntülere sahne olurken Muğla ve çevresinin geleneklerinden olan Kemik Deve’de güreş alanında gezdirildi. Güreşlerin en renkli simalarından birisi de Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’du. Kocadon, vatandaşlarla ve deve sahipleri ile tek tek ilgilenirken, Körüklü Çizmesini giyerek arenada deve çekti ve Çökertme oynadı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.