Develer hazırlık güreşi yapıyor

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinde Ekim ve Mart ayları arasında 19. yüzyılın başlarından bu yana yapılan deve güreşleri için deve sahipleri develerini bölge güreşlerine hazırlıyor.Yatağan Belediyesi 13. Geleneksel Deve Güreşleri...

Develer hazırlık güreşi yapıyor

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinde Ekim ve Mart ayları arasında 19. yüzyılın başlarından bu yana yapılan deve güreşleri için deve sahipleri develerini bölge güreşlerine hazırlıyor.

Yatağan Belediyesi 13. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali bu yıl 25 Ocak 2013 Pazar günü Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Kavşak Sahası’nda yapılacak. Yatağan ve Ege Bölgesi’nde yapılacak olan güreşlere katılacak olan deve sahipleri de develerini güreşler için hazırlıyor.

Genellikle kış aylarında Ege Bölgesi’nde İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’de Marmara Bölgesi’nde Balıkesir, Çanakkale’de ve Akdeniz Bölgesi’nde de Burdur, Isparta ve Antalya’da düzenlenen ve Yörük kültürüyle ilişkili olan güreşler için develer hazırlanıyor. Bu kapsamda Muğla’nın Yatağan ilçesindeki ve Muğla merkezdeki deve sahipleri Yatağan develerini güreştirerek sezon güreşlerine hazırladılar. Yatağan’da hazırlık amacıyla yapılan güreşlere Muğla merkez ve Yatağan’dan 8 deve katıldı.

Hazırlık güreşleri ile develerini bölgedeki daha büyük güreşlere hazırladıklarını belirten deve sahipleri; “bizler bu ata geleneğimizi sürdüren birkaç kişiyiz bu nedenle de birbirimize destek oluyoruz. Bu yıl develerimizi büyük maçlar öncesi bir araya getirerek hazırlamak istedik. Böylece develerimiz sezondaki büyük güreşlerde başarı elde ediyor. Bizler 19. yüz yılın başlarından bu yana Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi’nin birkaç yerinde Yörük Kültürü’nün bir parçası olarak yapılmakta olan güreşleri sürdürdüğümüz için çok mutluyuz. Geleneğimizi sürdürerek gelecek kuşaklara da aktarıyoruz. 25 Ocak 2013 Pazar günü yapılacak güreşlere herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.