Deve Güreşlerinde hayvansever eylemi

Fethiye ilçesi Karaçulha beldesinde gerçekleşen deve güreşlerine hayvanseverlerin yaptı eylem damgasını vurdu. Deveciler hayvanseverlere saldırdı arbede yaşandı.Fethiye’nin Karaçulha beldesinde gerçekleşen deve güreşlerinde,...

Deve Güreşlerinde hayvansever eylemi

Fethiye ilçesi Karaçulha beldesinde gerçekleşen deve güreşlerine hayvanseverlerin yaptı eylem damgasını vurdu. Deveciler hayvanseverlere saldırdı arbede yaşandı.

Fethiye’nin Karaçulha beldesinde gerçekleşen deve güreşlerinde, Ortaca Hayvan Dostları Derneği Başkanı (HAYDOS) Türkan Dağdelen ve arkadaşları pankart açarak deve güreşlerine tepki gösterdi. Pankartı yırtan deveciler, dernek üyelerini tartakladı.

Karaçulha Belediyesi tarafından Batı Akdeniz Bölge Hal Birliğinde düzenlenen deve güreşlerine 100’e yakın deve katıldı. Deve güreşlerini yaklaşık 10 bin kişi izlerken develerin kapışması 7’den 70’e tüm vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Deve güreşlerinde ilginç bir olay da yaşandı. Hayvan Dostları Derneği Ortaca Başkanı Türkan Dağdelen ve aralarında yabancı uyruklu vatandaşların da olduğu bir grup Develer’in alana giriş noktasında üzerinde “Dinimizde hayvan dövüştürmek haramdır, yasaktır, günahtır. Peki buradaki vahşet nedir?. Hayvan dostları derneği” yazılı afiş açınca deveciler tepki gösterip gruba saldırdı. Yaşanan arbedede afiş parçalanırken Türkan Dağdelen ve arkadaşlarını tartakladılar. Yaklaşık 10 dakika süren tartışma sırasında Belediye Başkanı Yusuf Çaylı tartışmalara engel olmaya çalıştı. Türkan Dağdelen devecilerin saldırısı nedeniyle yere düştü, kolundan yaralandı. Olay yerine gelen polis Türkan Dağdelen ve arkadaşlarını kalabalığın arasından güçlükle çıkardı. Deve sahipleri ayrıca basının görüntü almasına engel olmaya çalışarak tartakladı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri Türkan Dağdelen ve arkadaşlarını deve güreşi alanından uzaklaştırırken Dağdelen’in şikayetçi olduğu öğrenildi. Türkan Dağdelen “Deve güreşlerini protesto ediyoruz. Ancak saldırıya uğradık darp edildik. Saldırı yaşadık. Ben tekmelendim. Hepsi de alkol kokuyor” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.