Desteklemeler için ortak girişim

GEKA; TKDK ve KOSGEB destekler için ortak bir girişim başlatarak bu doğrultudaki ikinci toplantı gerçekleştirildi.Devlet hibelerini yatırımcılara ulaştıran Denizli’de kamu kurumları Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Tarım...

Desteklemeler için ortak girişim

GEKA; TKDK ve KOSGEB destekler için ortak bir girişim başlatarak bu doğrultudaki ikinci toplantı gerçekleştirildi.

Devlet hibelerini yatırımcılara ulaştıran Denizli’de kamu kurumları Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ikinci kez bir araya geldi.

Ortak hareket ederek bölgeye çekilecek yatırımın artırılması amacıyla gerçekleştirilen toplantıya;  GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve KOSGEB Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Selim Erkoç katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Denizli’deki hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda; üç kurum arasında destekler, yatırımlar ve yatırımcılar konusunda nitelikli bilgi ağı oluşturularak paylaşılması ve desteklere yönelik ortak hareket edilerek etkin yatırımcı faaliyetleri yürütülmesi hakkında görüşüldü.

Özellikle, GEKA koordinasyonunda hazırlanan Bölge Planı ve stratejiler ışığında 3 kurumun desteklerini yönlendirebileceği alanların tespit edilerek, öne çıkan sektör ve tematik alanlarda desteklere yoğunlaşılmasının önemi üzerinde duruldu.

Program ve proje tabanlı hareket eden her üç kurumun, dayanışma içerisinde hareket etmesiyle desteklerin etkin bir şekilde dağılımı sağlanırken, verimliliğinin de artacağı üzerinde duruldu. Kurumların benzer konularda destek planlaması yerine, birlikte bölge için özgün desteklerin tasarlanması ve desteklerin tamamlayıcı olarak yönlendirilmesiyle, aynı destek konusuna birden fazla kurumun destek vermesini önleneceği ve desteklerin etkinliğinin artacağı belirtildi.

Yatırımcılar uygun başvurulara yönlendirilecek

Yatırımcıların üç kurumca yürütülen uygun başvurulara yönlendirilmesinin önemi tartışıldı. Vatandaşların bu üç kurumdan herhangi birini ziyaret etmesi halinde 3 kurumla ilgili bilgi alabilmesinin sağlanmasının ve yine bu üç kurumca yapılacak faaliyetlerde diğer kurumların destekleri hakkında da gerektiğinde bilgi verilebilmesinin desteklerin etkinliğini artıracağı belirtildi. Bu amaçla, üç kurum personelinin birbirlerinin desteklerinden haberdar olması için bilgilendirme toplantıları düzenlenmesine, kurumların ürettikleri basılı materyallerin paylaşımına devam edilmesine ve destekler hakkında paydaşlara duyurular yapılmasına karar verildi. Önümüzdeki aylarda Denizli’de yatırımcılara yönelik destekler konusunda bir tanıtım toplantısı düzenlenmesinin bu konuda tamamlayıcı nitelikte olacağı belirtildi.

Aynı amaç ve hedefler doğrultusunda hareket eden her üç kurumun, birbirlerinin destek türüne uygun yatırımcıyı belirleyerek ilgili kurumun desteği hakkında yatırımcıya bilgi vermesi ve konuyla ilgili hedef kuruma yönlendirme yapması toplantıda gündeme geldi. Bu çalışmaya, GEKA’nın hayata geçirdiği ve tüm güncel devlet destekleri hakkında bilgi veren www.yatirimadestek.com  internet sitesinin de içerdiği bilgiler açısından büyük katkı sağlayacağı konusunda mutabık kalındı.

İşbirliği bölgeye yayılacak

Denizli’de üç kurum arasında başlatılan işbirliğinin Aydın ve Muğla’yı da kapsayacak şekilde bölgeye genişletilmesi, bilgi ve tecrübelerin karşılıklı paylaşımının yaygınlaştırılması amacıyla; TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü, KOSGEB Aydın ve Muğla hizmet merkezi müdürlükleri, GEKA’nın Aydın ve Muğla Yatırım Destek Ofisi koordinatörlerinin katılımıyla bir sonraki toplantının Aydın’da yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdirildi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.