DESTANSI BİR BAŞARI MUĞLA OKÇULUĞU

Yıllar önce bir arkadaşım vasıtasıyla bir doktor ile tanıştım. Bu doktor arkadaş hem hekimlik yaparken hem de okçuluk sporcusuydu. O zamanlaro doktorumuzun gözündeki parıltı benim dikkatimi çekmişti. Aslında yanılmamaışım....

DESTANSI BİR BAŞARI MUĞLA OKÇULUĞU

Yıllar önce bir arkadaşım vasıtasıyla bir doktor ile tanıştım. Bu doktor arkadaş hem hekimlik yaparken hem de okçuluk sporcusuydu. O zamanlaro doktorumuzun gözündeki parıltı benim dikkatimi çekmişti. Aslında yanılmamaışım. O zamanlar sadece sporcu olarak yarışan bu doktorumuz yıllar sonra bir belde de çok büyük bir başarı öyküsüne imza attı. O doktor arkadaşımız Yatağan’a bağlı Bencik Beldesinde sıfırdan aldığı köy çocuklarını okçuluk branşında Dünya ve Avrupa Şampiyonu yaptı. O doktorumuzun adı Ejder Sözen.

Ejder Sözen çok küçük yaşlarda yanına aldığı köy çocuklarına bu sporun bütün inceliklerini öğretirken, onların iyi bir birey ve insan olmaları konusunda  önemli katkılarda bulundu.

Benimde çok uzun yıllar önce görev yaptığım başka bir medya grubunda defalarca tv programın çıkartıp, gazetede yer verdiğim bu başarılı sporcu çocuklar şimdilerde her biri çok başarılı genç oldu.  Emircan Haney, Hazal Burun, Songül Lök,  Sevda Yaka Dr. Ejder Sözen’in yetiştirdiği ve milli olarak hepimizi gururlandıran sporcularımız. Bu sporcularımız katıldıkları uluslar arası şampiyonalarda şampiyon olarak hem ülkemizi hem de ilimizie çok büyük gurur yaşattılar ve yaşatmaya devam ediyorlar.

Yıllar öncesinde Bencik Beldesinde bir tütün deposunda başlayan bu başarı öyküsü sayesinde belde de şu anda büyükşehir belediyesince yapılan modern bir antrenman tesisi yer alıyor. Ejder Sözen yeni şampiyonlar yetiştirmek için çalışmalarına hala devam ediyor.

Dr. Ejder Sözen kısıtlı imkanlarla da büyük başarılara imza atılabieleceğini bu destansı öykü ile herkese ispatladı. Bu destansı öyküye destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etmek gerekli. Önce Muğlaspor çatısı altında başlayan daha sonra Yatağan Belediyesi ve son olarak ta Muğla Büyükşehir Belediyesin’de devam eden Dr. Ejder Hoca ve baişarılı sporcıuları Muğla için yarışmaya devam ediyor. Yolunuz açık olsun, atttığınız  ok  hedefi tam ortasından tuttursun gurur kaynaklarımız. Bir başka yazıda görüşünceye kadar kalın sağlıcakla…

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.