Dernekler teknolojiye ayak uyduruyor

Muğla Menteşe ve Ula ilçesinde bulunan dernek yöneticilerini değişen dernekler yönetmeliği hakkında İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci tarafından seminer verildi.Muğla Merkez ve Ula ilçelerinde faaliyet gösteren Dernek yetkililerine...

Dernekler teknolojiye ayak uyduruyor

Muğla Menteşe ve Ula ilçesinde bulunan dernek yöneticilerini değişen dernekler yönetmeliği hakkında İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci tarafından seminer verildi.

Muğla Merkez ve Ula ilçelerinde faaliyet gösteren Dernek yetkililerine Hizmet İçi Eğitim Semineri verildi. Eğitim seminerinde Dernekler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler hakkında İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci bilgi verdi.

Muğla Valiliği Özer Türk salonunda düzenlenen eğitim semineri Muğla’daki 170 dernek yöneticisinden yaklaşık 45 dernek yöneticisi katıldı. Derneklerin birer sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Demirci, derneklerin proje hazırlaması gerektiğini söylerken, sivil toplum kuruluşlarının büyük kitlelere hitap ettiğini belirtti. Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci tarafından toplantıya katılanlara e-dernek (DERBİS) sistemi ve değişen dernekler yönetmeliği hakkında bilgiler verildi. Cengiz Demirci, toplantıya katılan Dernek yetkililerine yeni yönetmeliğin dernek tüzüklerinde değişikliklere gittiğini açıklarken, derneklerin teknolojiden faydalanmalarını istedi. Genel kurula çağrı sisteminde eskiden sadece yazılı olarak çağrı yapıldığını belirten Demirci, “Artık bundan sonra mesaj yolu ile veya internet ortamında çağrı yapılabilecek. Bunun için çağrının yapıldığı gün ve genel kurulun yapılacağı gün arasındaki süre 15 günden az olamayacak. Dernekler olarak artık tüm işlemler DERBİS programından yapılacak her dernek için şifreler oluşturuldu. Dernek yetkilileri işlemlerini bu sisteme girecekler. Artık mülki amirliğe dosya taşımak durumunda kalmayacaklar. Bir diğer deyimle evrak kalabalığı sona eriyor. Dernekler daha önce 6 adet defter tutuyorlardı ama yapılan değişiklik ile artık Demirbaş, Alındı, Envanter defteri tutmak zorunda değiller. Ancak isteyen dernekler yine eskisi gibi bu defterleri de tutmaya devam edebilirler. Derneklerin Yapacağı genel Kurul bir defadan fazla ertelenemez ve göreve gelen yeni yönetin 30 gün içerisinde genel Kurul Sonuç bildirisini mülki amirliğe bildirmek zorundadır. Aynı zamanda yeni yönetim 7 gün içerisinde defterleri eski yönetimden devralmak zorunda. Dernek görevlilerinden bağış toplayan kişiler için daha önce yetki belgesi gerekiyordu, ancak bu yeni düzenleme ile yetki belgesi olmadan da yardım ve bağış toplayabilecekler” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.