Dernek yetkililerine eğitim

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde faaliyet gösteren dernek yöneticilerine eğitim semineri verildi.Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Fethiye ve Seydikemer İlçesinde...

Dernek yetkililerine eğitim

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde faaliyet gösteren dernek yöneticilerine eğitim semineri verildi.

Muğla Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Fethiye ve Seydikemer İlçesinde faaliyet gösteren Dernek yetkililerine Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlendi. Bu eğitim seminerinde Dernek yetkililerine Dernekler Kanununda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler aktarıldı. Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans salonunda düzenlenen Hizmet İçi Eğitim Seminerine Fethiye ve Seydikemer İlçesinde faaliyet gösteren 172 derneğin yetkilileri ve çalışanları katıldılar.

Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci tarafından toplantıya katılanlara e-dernek (DERBİS) sistemi ve değişen dernekler kanunu hakkında bilgiler verildi. Cengiz Demirci, toplantıya katılan Dernek Yetkililerine 4721 Sayılı Türk medeni kanunu, Dernekler Kanunu, dernekler yönetmeliği ve yapılan değişiklikler, 2860 sayılı yardım toplama kanunu, yardım toplama yönetmeliği, DERBİS programının kullanılması, şifrelerin kullanılması ve teslimi konularında bir sunum gerçekleştirdi. Demirci “Dernekler olarak artık tüm işlemler DERBİS programından yapılacak. Her Dernek için şifreler oluşturuldu. Dernek yetkilileri işlemlerini bu sisteme girecekler. Artık mülki amirliğe dosya taşımak durumunda kalmayacaklar. Bir diğer değimle evrak kalabalığı sona eriyor. Dernekler daha önce 6 adet defter tutuyorlardı ama yapılan değişiklik ile artık Demirbaş, Alındı, Envanter defteri tutmak zorunda değiller, ancak isteyen dernekler yine eskisi gibi bu defterleri de tutmaya devam edebilirler. Derneklerin yapacağı genel kurul bir defadan fazla ertelenemez ve göreve gelen yeni yönetin 30 gün içerisinde genel kurul sonuç bildirisini mülki amirliğe bildirmek zorundadır. Aynı zamanda yeni yönetim 7 gün içerisinde defterleri eski yönetimden devralmak zorunda. Dernek görevlilerinden bağış toplayan kişiler için daha önce yetki belgesi gerekiyordu ancak bu yeni düzenleme ile yetki belgesi olmadan da yardım ve bağış toplayabilecekler” dedi.

Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci toplantının son bölümünde ise dernek yetkililerinin sorularını cevaplandırdı.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.