Derinliğini bilmediğiniz sulara atlamayın

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin ''Derinliğini Bilmediğiniz Sulara Balıkma Atlamayınız! Boynunuz Kırılabilir, Felç Olabilirsiniz” sloganıyla başlatmış olduğu sosyal sorumluluk  porjesine  destek ...

Derinliğini bilmediğiniz sulara atlamayın

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin ''Derinliğini Bilmediğiniz Sulara Balıkma Atlamayınız! Boynunuz Kırılabilir, Felç Olabilirsiniz” sloganıyla başlatmış olduğu sosyal sorumluluk  porjesine  destek  vermek  amacı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim  Kurulu Başkanı  Akif Arıcan ve Deniz Ticaret odası Fethiye Şubesi Yönetim  Kurulu  Başkanı Şaban Arıkan tarafından, halkın bilinçlendirilmesi için  ortak  basın  açıklaması  yapıldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan açıklamasında; '' Türkiye Omurilik Felçileri Derneği'nin   başlatmış olduğu sosyal sorumluluk projesi önemli bir çalışma.

Herkes tarafından bilinen fakat dikkatli ve yeteri kadar bilinçli olunmadığını düşündüğümüz bir konu olan  omuriliği felci,  ülkemizin 28 ilinin denize  kıyısı olması  sebebi ile tahmin edildiğinden çok daha önemli bir konudur.Dünyada birçok ülkede başlatılan sosyal  sorumluluk  projeleri ile  omuriliği felcine  sebep olan  kazaların %70 oranında  azaldığı resmi olarak  da  bilinmektedir.

Halen tedavisi mümkün olmayan omuriliği felci vakaları trafik kazaları,sportif kazalar yada  doğal afetler ile yaşanabilmektedir.Ancak ilçemiz gibi denize kıyısı olan yerlerde  genel olarak 16-25 yaş  arası  gençlerimizin derinliğini bilmedikleri sulara  bilinçsizce balıklama atlamaları sebebi ile yaşanan omurilik felci vakaları olarak da karşımıza çıkmaktadır.Bilinçsizce hareket edilmesine bağlı olarak meydana  gelen kazalar sonucu  yaşanacak olan  omuriliği felcinin toplumda yaratacağı  maddi zararların  yanında  onarılamaz  manevi yaralar  açtığı da çok açıktır.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi olarak kampanyaya  destek  vermek  amacı ile  ilçemizin  önemli noktaların da ki 6 adet  bilboard da kampanya sloganının yer alması sağlanmıştır. Kamu spotu oluşturmak ve daha fazla kişiye ulaşmak adına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası  facebook sayfasından da kampanya ile ilgili paylaşımlar  yapılmıştır.”dedi.

Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ise yaptığı açıklamada '' Bu durumu  yakından  yaşamış bir  kişi olarak  konunun  ne kadar  önemli olduğunun  altını çizmek  isterim. Fethiye, Göcek ve  Ölüdeniz  olmak üzere kayıtlı 140 adet  günübirlik teknemiz  bulunmaktadır. Bu teknelerin  günlük  taşıma  kapasitesinin 3.000 kişi olduğunu ve bu rakamın ortalama bin  kişisinin 16 yaş altı gençler  olduğunu düşünürsek tehlikenin  çok  uzak  olmadığı  anlaşılabilmektedir.Günübirlik tekneler ile  tura  çıkanların  derinliklerini bilmedikleri yerlerde  denize  balıklama  atlamamalarını, ayrıca tekne  sahiplerinin olası bir  kazanın  yaşanmaması için  daha  dikkatli olmalarını rica ediyorum. Herkesin bu konuda bilinçli hareket etmesini ayrıca çevrelerinde ki kişileri de bilinçlendirmesini temenni ediyorum.'' Diye konuştu.

 

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.