Derelerden çöp akıyor

Milas’a bağlı köylerdeki derelerde yaşanan çevre kirliliğinin insan sağlığını ve doğal yaşamı tehdit ettiği iddia edildi.Ekiztaş Köyü İlkokulu’un alt tarafından geçen derede ve köy girişi tarafından akan derede ciddi...

Derelerden çöp akıyor

Milas’a bağlı köylerdeki derelerde yaşanan çevre kirliliğinin insan sağlığını ve doğal yaşamı tehdit ettiği iddia edildi.

Ekiztaş Köyü İlkokulu’un alt tarafından geçen derede ve köy girişi tarafından akan derede ciddi bir evsel atık kirliliği yaşanıyor. Köydeki plastik, cam vb. gibi atıkların köyden geçen derelere atılması, doğal yaşamı ve insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Çevre bilincine ve duyarlılığına sahip olmayan insanların derelere gelişi güzel attığı çöpler, insan ve doğa sağlığını tehdit ettiği gibi köy çehresinde kötü manzaralara neden oluyor. Kültür turizmi ve doğa sporlarıyla ilgilenenlerin uğrak yeri olan Ekiztaş köyü, derelerindeki utanç manzarasıyla ününden ün kaybediyor.

Derlerdeki çöp yığınlarını gören vatandaşlar, yetkili mercilerin biran önce üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaparak; “Köylerde oluşan çöpün toplanmasında büyük sorun yaşanıyor. Doğa harikası orman köylerinde bu gibi çöp yığınları görmek hem turizm açısından hem de doğal yaşam açısından olumsuz bir durum. Derelerdeki çöplerin biran önce toplanması ve köylerdeki çöp sorunuyla ilgilenilmesi herkesin yararına olacaktır” şeklinde konuşuyor.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.