Deprem Farkındalığı Oluşturuldu

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Sınırsızlık Meydanı’nda stant açarak, vatandaşları depreme karşı bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi. Muğla Valisi Orhan...

Deprem Farkındalığı Oluşturuldu

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Sınırsızlık Meydanı’nda stant açarak, vatandaşları depreme karşı bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi. Muğla Valisi Orhan Tavlı da stantları ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sinem Karakaya

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında AFAD Muğla İl Müdürlüğü tarafından Sınırsızlık Meydanı’nda depreme karşı bilinçlendirme stantları açıldı.

Program kapsamında AFAD görevlilerince açılan stantta, vatandaşlara temel afet bilinci, doğal afetler, sığınaklar gibi konularda broşür ve kitapçık dağıtıldı.

Afetlere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan stantları Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve İl Sağlık Müdürü İskender Gencer de ziyaret etti.

AFAD İl Müdürlüğünden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Tavlı, vatandaşlarla sohbet ederek, depreme karşı bilgilendirmeler yaptı. Vali Tavlı, aynı zamanda vatandaşlara deprem çantası hediye etti.

Çarşamba ve Perşembe günleri Sınırsızlık Meydanı’nda açılan stantlar, Cuma günü Rüya Park AVM’de kurulacak.

Bilgilendirme stantlarının yanı sıra afet eğitimlerinin de devam ettiğini söyleyen AFAD İl Müdürü İsmail Özkan, “ 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Sınırsızlık Meydanı’nda Muğla ilimizin güzide insanlarına afet farkındalığını hatırlatmak adına stant açtık. Bu standımızda içinde çantaların olduğu, çantaların da içerisinde broşürleri olduğu, deprem anında ne yapmaları gerektiğini gösteren belgeleri hediyeleri takdim ediyoruz. Çocuklarımıza balon veriyoruz. Ayrıca merak eden vatandaşlarımıza da arama kurtarma malzemelerini tanıtıyoruz. Daha önceki görevlerimize ait resim sergimizde var. İnsanlarımızda farkındalık oluşsun diye resim sergimizi de kurduk. Bugün Sınırsızlık Meydanı’ndayız yarın da Rüya AVM’deyiz” dedi.

“GÖNÜLLÜ AFET EĞİTMENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLİYOR”

“Eğitimlerimiz de devam ediyor” diyen Özkan, “Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 günlük bir eğitim planıyla 100 kişiye gönüllü afet eğitmenliği eğitimi veriliyor. Son gün ve sınava girecekler. Eğer sınavı geçerlerse, bizim gönüllü afet farkındalık eğitmenimiz olacaklar” şeklinde konuştu.

Stant gezisinin ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı ve beraberindeki heyet esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti. Covid-19 tedbirlerine uyulması konusunda uyarılar yapan Tavlı, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.