Denizlerin dibi adeta çöplük

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, ikinci haftasında Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde devam etti. Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı...

Denizlerin dibi adeta çöplük

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası, ikinci haftasında Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde devam etti. Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da çalışmaları yerinde inceledi.

15 Mart - 05 Haziran 2015 tarihleri aralığında, Bodrum Belediyesinin dalış ekibinde görevli dalgıçları tarafından Yalıkavak Sahili’nde devam eden “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası”na Bodrum’dan gönüllü dalgıçlar da katılarak destek verdi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, kapanan Yalıkavak Belediyesinin eski başkanlarından  Celal Yıldızhan, Belediye Birim Müdürleri, belediye personeli ile Yalıkavaklılar ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Toplam 20 dalgıcın görev aldığı etkinlikte Yalıkavak Koyu’nda dalış yapan dalgıçlar, kilolarca atığı su yüzeyine çıkardı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Önce Gümüşlük'ten başladık; sırasıyla Yalıkavak, Gündoğan diye devam ediyoruz deniz temizliğimize. Görüyoruz ki; her yerde kendine göre farklı bir çöp çıkıyor ortaya. Burada da gördüğünüz gibi lastikler, hafriyat makineleri ve iş makinelerinin lastikleri ağırlıkta. İnşaat sektörü biraz daha hızlı Yalıkavak'ta; bunun göstergesi bu ama bunların neden denize atıldığını da düşünmek lazım. Daha önce de söylediğim gibi; esasında bunları sergilemek, hem benim hem Bodrumumuzun hem halkımızın hem Bodrum'un bir ayıbı. Bugün Bodrum gibi bir yerde bu çöpler çıkıyorsa, diğer yerlerden çıkan çöplere bahane bulmamak lazım. Hep neyle övünüyoruz; Bodrum, Türkiye'nin en medeni yeridir diye övünüyoruz. Ama arkamızı dönüp şu çöpleri gördüğümüzde, demek ki çöp eğitiminde daha çok yolumuz var. Bu, okullarda çocuklarımıza vereceğimiz eğitimlerde de yolumuzun çok olduğunun bir göstergesi. Çevremizi ne kadar temiz tutarsak, çevremiz ile ne kadar barışık yaşarsak o kadar dost oluruz. Ve doğamız da çevremiz de bize güzelliklerini bir nimet şeklinde sunarlar. Onun için denizlerimizin, doğamızın, ormanlarımızın, narenciye bahçelerimizin mümkün olduğu kadar pırıl pırıl kalmasını istiyorum ve bunun için de mücadele etmeye devam ediyorum.” dedi.

Denizden; 1 ton 124 kg atık çıkarıldı  

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte dalgıçların denizden Yalıkavak İskelesi’ne çıkardığı atıklar, Bodrum Belediyesi Personeli tarafından karaya taşındı. Etkinlikte atıkları taşımak için 2 tekne, bir kamyon ve bir traktör de hazır bulundu. Çalışmalar sırasında denizden tencere, tava, tabak, bardak, şişe ve plastik atıkların yanı sıra çok sayıda araç lastiği çıkartıldı.  Çalışmalar kapsamında denizin dibinden 192 kg metal atık, 88 kg ahşap ve bahçe atığı, 181 kg plastik atık, 132 kg cam atık, 397 kg araç lastiği, 119 kg tekstil atığı ve 15 kg da kompozit atık olmak üzere toplam 1124 kg atık karaya çıkarıldı. Atıklar, belediye ekiplerince kamyon ve traktör yardımıyla Ortakent Mahallesi’nde belirlenen Deniz Dibi Temizliği Proje Alanı’na taşındı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.