DENİZLERDE AV YASAĞI BAŞLADI

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başladığını duyurdu. Saylak, avcıları uyararak, “Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihinde...

DENİZLERDE AV YASAĞI BAŞLADI

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başladığını duyurdu. Saylak, avcıları uyararak, “Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihinde ise av yasağı bitecek ve av sezonu yeniden başlayacak” dedi.

Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başlamasının ardından Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, avcılara uyarıda bulundu.

İl Müdürü Saylak, “Avcılık faaliyetlerini sürdüren gırgır gemileri ile trol gemileri için, av yasağı başladı. Deniz canlılarının habitatını korumak ve yumurtlama sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmelerini sağlamak amacıyla 15 Nisan 2021 itibarı ile av yasağı başladı.  Karadeniz, Marmara ve Ege Denizinde 01 Eylül 2021, Akdeniz’de ise 15 Eylül 2021 tarihinde ise av yasağı bitecek, ve av sezonu yeniden başlayacak. Geleneksel yöntemlerle (Ağ-Paraketa) avcılık yapan kıyı balıkçılarımız ise 5/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğde belirtilen şartlara uymak kaydıyla yıl boyunca avcılık faaliyetlerini sürdürebileceklerdir. Su canlılarını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla herkesi av yasağına uymaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.