Denizin üzeri mazotla kaplandı

Marmaris ilçesinde yaz sezonunda binlerce turistin denize girdiği kıyı mazotla kaplandı.Sabah saatlerinde Marmaris Uzunyalı mevkiinde denize girmek için gelen vatandaşlar yoğun bir mazot tabakası ve kokusuyla karşılaştı. Kıyının...

Denizin üzeri mazotla kaplandı

Marmaris ilçesinde yaz sezonunda binlerce turistin denize girdiği kıyı mazotla kaplandı.

Sabah saatlerinde Marmaris Uzunyalı mevkiinde denize girmek için gelen vatandaşlar yoğun bir mazot tabakası ve kokusuyla karşılaştı. Kıyının belirli bölgelerinde aralıklarla denizi kaplayan mazot ağır bir kokuya neden oldu. Denize girmek için gelen vatandaşlar durumu Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin'e bildirdi. Olay yerine gelen Sahil güvenlik ekipleri denizden numune alarak detaylı incelemelerde bulundu.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, daha önce de aynı bölgeden bu tür bir ihbar aldıklarını belirterek turistlerin denize girdikten sonra yağla kaplandığını söyledi. Kutengin, özellikle büyük gemiler geldikten sonra bu tür ihbarları aldıklarını belirterek, "Ancak gemilerin teknolojik olarak böyle bir kirliliğe neden olması mümkün değildir. Haftada bir bu tür bir olay oluyormuş. Daha önce geldiğimiz de sadece mazot değil kesik bir yağ tabakası da vardı. Bir miktar numune aldık ve denize giren turistlerin üstlerinin yağla kaplandığını gördük. Bunun bir çıkış noktası muhakkak vardır. Tamamen aynı bölgede gerçekleşiyor. Marmaris Koyu'nda bu kadar tekne yoktu. Bu kapasitenin yetersizliğinden kaynaklanıyor ve koy teknelerle doldu. Tekneler artık açıktı bekliyor yer sıkıntısından dolayı. Etrafının hemen çevrilmesi ve mazotun yayılmaması gerekiyor ancak bu tür olaylarda ne yazık ki tedbir alınmıyor" dedi.

Olayla ilgili Sahil Güvenlik ekiplerini çalışmaları devam ediyor.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.