Denizden ne varsa çıktı

Bodrum’da devam eden deniz dibi temizliğinde ‘Denizden babam çıksa yerim’ sözü adeta ‘Denizden ne varsa çıktı’ya dönüştü.Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla deniz dibi temizliği devam...

Denizden ne varsa çıktı

Bodrum’da devam eden deniz dibi temizliğinde ‘Denizden babam çıksa yerim’ sözü adeta ‘Denizden ne varsa çıktı’ya dönüştü.

Bodrum Belediyesi’nin “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla deniz dibi temizliği devam ediyor. Deniz dibini temizleyen dalgıçların kilolarca çöp çıkarırken en ilginci ise 4 adet araç lastiği ile teyp ve şezlong oldu.

Toplumda çevre bilincini artırmak için Bodrum Belediyesi tarafında düzenlene deniz dibi temizliğinde bu hafta Akyarlar koyunda deniz dibi temizliği yapıldı. Bodrum Belediyesinin 10 kişilik dalış Ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yaklaşık 500 kg atık çıkarıldı. Çıkan atıkların içerisinde 4 adet araç lastiği, bir adet teyp, şezlong, sandalye ve çok sayıda içecek kutusu, cam şişe denizden çıkarıldı. 3 saat boyunca deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar etkinliğe gelen öğrencilere çevre temizliği hakkında bilgi verdi. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ayrıştırılan ve ölçümleri yapılan atıklar, kamyonete yüklenerek atık merkezine götürüldü.

Çalışmalar, daha sonraki haftalarda ise Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Küçükbük, Gölköy, Türkbükü, Torba ve Bardakçı koyları ile son olarak Bodrum merkezde olmak üzere 18 koyda gerçekleştirilecek. “Denize En Çok MAVİ yakışır” Bodrum Belediyesi Deniz Dibi Temizlik Kampanyası geçen yıl İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü” ile onurlandırılmıştı.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.