Denizdeki atıklar teknelerle toplanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris, ve Datça Liman başkanlığı sınırları içerisindeki koylardaki katı atıkları 3 tekneyle toplatmaya başladı.Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris, Datça Liman Başkanlığı...

Denizdeki atıklar teknelerle toplanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris, ve Datça Liman başkanlığı sınırları içerisindeki koylardaki katı atıkları 3 tekneyle toplatmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris, Datça Liman Başkanlığı sınırları içindeki Göcek Adası etrafı, Tersane Adası etrafı, Yaz Limanı etrafı, İç Liman ile Atbükü, Günlüklü, Kargılı, Osmanağa, İnceburun, Poruklu, Çamlık Koyu Plaj sahası ve Datça Hisarönü’nde denizlerdeki katı atıkları yüklenici firma aracılığı ile 3 tekneyle toplatmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile 15 Haziran tarihinden itibaren yüklenici firma Turmepa’ya (Deniz Temiz Turmepa – Turkish Marine Environment) ait atık alma lisanslı 3 adet 15 metre uzunluğunda tekne ile belirlenen kıyılarda atıklar toplanıp poşetlenmeye başlandı. Yatlardan, teknelerden ve koylardan toplanıp poşetlenen katı atıklar kıyıya gelen çöp kamyonlarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi atık kabul tesisine taşınıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaz aylarında turistlerin bir numaralı tercihi olan Ege kıyılarında günübirlik teknelerin ve yatların katı atıklarının toplanması ve kıyı kirliliğinin önüne geçmek için ilk başta 3 tekneyle katı atıkları toplatmaya başladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Yaz aylarında turizm sezonuyla hareketlenen Ege kıyılarında teknelerin ve yatların katı atıklarını belirlenen plajlarda ve koylarda 3 tekneyle toplatıyoruz. Çevre temizliğine verdiğimiz önemi ve hassasiyeti denizlerimiz içinde fazlasıyla gösteriyoruz. Kıyılarda tekne veya yatlarla tatilini geçiren vatandaşlarımızdan da aynı önemi ve hassasiyeti göstermelerini, biriken çöplerini ve atıklarını bu iş için görevlendirilen teknelerimize bırakmalarını bekliyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.