Denizcilik öğrencileri diplomalarını göle bıraktı

Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı son sınıf öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Diplomalarını alan öğrenciler geleneksel olarak her yıl yaptıkları gibi bu yıl da diplomalarını...

Denizcilik öğrencileri diplomalarını göle bıraktı

Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı son sınıf öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Diplomalarını alan öğrenciler geleneksel olarak her yıl yaptıkları gibi bu yıl da diplomalarını şişeler içinde Köyceğiz Gölünü bıraktılar.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cafer Binici; “2011-2012 Eğitim-öğretim yılında bağımsız olarak mevcut binasında eğitime başlayan okulumuz, kısa sürede bölgeniz denizcilik alanında ihtiyaçlarını karşılayan komple bir kurum haline geldi. Dünya Denizcilik Örgütü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği kriterlere uygun Eğitim Ortamları ile bugün 260 öğrencimizin yanında, Meslek Edindirme yoluyla tam gün tam yıl eğitimi ile bölge halkımıza da hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Denizcilik aülanında böyle kaliteli bir kurumun oluşmasında emeği geçen sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, öğretmen arkadaşlarıma, Okul-Aile Birliğimize çok teşekkür ediyorum.

Bu yıl 77 öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin başarıyla mezun olmasında en büyük pay değerli öğretmen arkadaşlarıma aittir. Onlara vatan sevgisini, milli duyguları, iyi insan olmayı, adil olmayı öğretmek için özveriyle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Anne-babalar için çocuklarının mutluluğunu, başarısını görmek en büyük saadettir.

Değerli velilerimiz, hem çocuklarınızın iyi bir meslek sahibi olmaları, hem de iyi bir insan, vatandaş olmaları için onları bize emanet ettiniz. Bizler de bu emaneti titizlikle koruyarak onları ülkesini seven, kendi ile barışık, kaptanlık mesleğinin inceliklerine vakıf olmuş olarak mezun etmiş bulunuyoruz. Umarım bundan sonraki yaşamlarında hep mutlu olurlar ve sizlerin başını daima dik tutarlar.”dedi.

Mezunlara seslendi

Konuşmasında mezun olan öğrencilere seslenen Binici; “4 sene önce ürkek ve heyecanla girmiş oldukları bu okuldan bu sefer yeni bir başlangıcın verdiği heyecanla ama kazanmış oldukları donanımın verdiği özgüvenle öğrencilerimiz artık mezun oluyorsunuz.

Kaptanlık mesleğini en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. İnanıyorum ki sizler vatan sevgisi, tarih bilinci, insan sevgisi, adalet anlayışı, demokrasi bilinci gibi her Türk vatandaşında olması gereken olumlu özellikleri kazanarak buradan mezun oluyorsunuz.

Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyeti koruyacak bilinçle ve yine onun hedef gösterdiği , ülkemizi gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaştırma vizyonuyla yeni bir hayata yelken açıyorsunuz. Sizler aynı zamanda15 Temmuz alçak işgal girişimine karşı en anlamlı cevabı veren şehidimiz, gözbebeğimiz Ömer Halisdemir’in adını taşıyan bir okuldan mezun oluyorsunuz. Sizler artık çok iyi biliyorsunuz 15 Temmuz’un anlamını ve arkasındaki uluslararası güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini. Ve bu savaşın, bu işgal girişiminin 15 Temmuz ile sınırlı olmayacağını ve ülkemiz üzerinde her türlü oyunların oynanmaya devam edeceğini de biliyorsunuz.

Ben de şunu çok iyi biliyorum ki sizler bu güzel vatanımız üzerinde sinsi oyun tezgahlayanlara karşı Ömer Halisdemir gibi mertçe karşı duracak ve emperyalizmin namahrem elinin değmesine asla izin vermeyeceksiniz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun her daim mutlu olun. Öğrencilerimizin ve velilerimizin bu mutlu gününde bizlerle birlikte olan sizlere çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Daha sonra Ömer Faruk Düdük adlı öğrenci son sınıflar adına duygularını ifade etti.Arkasından Müzik Öğretmeni Kubilay Kılıç eşliğinde iki öğrenci şarkılar seslendirdi. Program , bayrak ve flama devir teslim töreni,okul kütüğüne isim çakma, okul birincileri için ödül töreni, pasta kesme ve kep atma ile devam etti.

Son olarak diploma töreni için tüm konuklarla beraber göl kenarına geçildi. Burada şişelere konan temsili diplomalar göle atıldı. Öğrenciler göle atılan şişeleri yüzerek aldıktan sonra okulun teknesine çıktılar. Program öğrencilerin kıyıya çıkmasıyla sona erdi.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.