Deniz Kaplumbağalara Sempozyumu Muğla’da

Muğla’da düzenlenecek 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunun (ISTS) yerel organizasyon komitesi, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında bir araya geldi.Toplantıya Vali Yardımcısı...

Deniz Kaplumbağalara Sempozyumu Muğla’da

Muğla’da düzenlenecek 35. Uluslararası Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumunun (ISTS) yerel organizasyon komitesi, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında bir araya geldi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Kamil Köten, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi (DEKAMER) Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, üniversiteler, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda yaptığı açıklamada 2015 yılında 35. düzenlenecek sempozyuma Muğla’nın ev sahipliği yapacak olmasından mutlu olduğunu belirten Vali Güvençer, “Uluslar arası bu organizasyona öncülük etmeniz takdire şayan. Şimdiden sarf edeceğiniz çaba için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sempozyum hakkında katılımcılara bilgi veren DEKAMER Başkanı Kaska ise, “1982 yılında ilk defa yapılan bu organizasyona her yıl yaklaşık 70-80 ülkeden 800-bin civarında bir katılım oluyor. Muğla’da düzenleyeceğimiz sempozyum Akdeniz’de ikinci kez yapılan sempozyum olacak. Daha önce komşu ülke Yunanistan’da yapılmıştı. 7 günlük bir sempozyum planlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından gündem konuları değerlendirildi. Rezervasyon sorunu yaşanmaz ise sempozyumun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da içine alan 18-24 Nisan tarihleri arasında Dalaman Havalimanına ve deniz kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Plajına yakın olması nedeniyle Sarıgerme merkezli otellerde yapılmasına karar verildi. Toplantıda yapılan değerlendirme sonucunda “Medeniyetler Köprüsü” ve “Misafirperverlik” kavramlarını içeren bir temanın sempozyum teması olarak belirlenmesi, logonun ise profesyonel destek alınarak tasarlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Daha sonra Yerel Organizasyon Komitesinin alt çalışma grupları belirlenerek, görev dağılımı yapıldı. Alt çalışma grupları şu şekilde: Sivil Toplum Diyalog Kurma Çalışma Grubu, Bakanlıklar ve Resmi Kurumlar Arası Koordinasyon Çalışma Grubu, Bilimsel ve Diğer Organizasyonlar Çalışma Grubu, Sponsorluk ve Finansal destek Çalışma Grubu, Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.