Deniz dibinde temizlik

Bodrum ilçesinde, yaşayan son süngerci 64 yaşındaki Aksona Mehmet, deniz dibinde kalan eski ağları suya dalarak temizledi.TURMEPA'nın (Deniz Temiz Derneği) düzenlediği etkinlikte iki dalgıçla suya dalan Mehmet Baş, deniz dibinde...

Deniz dibinde temizlik

Bodrum ilçesinde, yaşayan son süngerci 64 yaşındaki Aksona Mehmet, deniz dibinde kalan eski ağları suya dalarak temizledi.

TURMEPA'nın (Deniz Temiz Derneği) düzenlediği etkinlikte iki dalgıçla suya dalan Mehmet Baş, deniz dibinde bırakılan ağların balıkların üremesini engellediği ve deniz yaşamını olumsuz etkilediğini ifade ederek, balıkçıları uyardı. Balıkçı teknelerinden avlanmak için atılan ancak kayalıklara takılması sonucu suya bırakılan eski ağlar için 'Aksona' lakaplı 64 yaşındaki Mehmet Baş, beraberindeki TURMEPA görevlileri ve iki dalgıçla denize açıldı. Özellikle Kara Ada, Orak Adası ve Tavşan Burnu bölgelerinde deniz dibinde biriken ağlar temizlendi. Çıkartılan ağlar, Aksona Mancorna teknesine alınarak karaya getirildi.

Denizde bırakılan ağların sualtındaki doğal yaşama büyük zarar verdiğini ifade eden Baş, “Denizin dibine, ekmek soframıza, balıkçı dostlarımız tarafından atılan ağlar, dipte taşa takılıyor. Bir dalgıç çağırıp çıkartılmıyor. Orada bırakılmaması gerekir. Bu ağlar yıllarca denizde kaybolmuyor. Kaldığı taşların üzerini kaplayıp canlı hayatı öldürüyor. Balık üremesinin engelliyor. Yazık, günah. Bunlardan tonlarca çıkarıyorum. Gördüğüm manzara karşısında üzülüyorum. Deniz bizim ekmek soframız. Çöp deryası olmamalı. Ekmek soframız olduğunu idrak ettiğimiz gün her şeyin daha güzel olacağından eminim” dedi.

TURMEPA Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün, Temiz çevre, temiz deniz bilincinden yola çıkarak bir etkinlik düzenlediklerini ve deniz dibinde bırakılan trol ağlarının temizliği ile ilgili bir etkinlik yaptıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.