Demonstrasyon çalışmaları sürüyor

Ege Tarımsal Araştırma İstasyonu ve İl Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile Muğla’da Sakız Ağacı ve Ada Çayı demonstrasyon çalışmaları sürdürülüyor.Ege Tarımsal Araştırma İstasyonu ve İl...

Demonstrasyon çalışmaları sürüyor

Ege Tarımsal Araştırma İstasyonu ve İl Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile Muğla’da Sakız Ağacı ve Ada Çayı demonstrasyon çalışmaları sürdürülüyor.

Ege Tarımsal Araştırma İstasyonu ve İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü işbirliğiyle demonstrasyon çalışmaları yürütülüyor.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünün birlikte başlattığı çalışmalar ile 2014 yılında İlimizde Anadolu Adaçayı türünde çiftçi şartlarında demonstratif çalışmalar başlatıldı.

Dünyada ve ülkemizde ıtri ve tıbbi bitkilerin ve bunlardan elde edilen ürünlerin kullanımında görülen büyük artış nedeniyle sürekli artan talebini karşılamak, daha standart bir ürün elde etmek ve pazar payını arttırmak amacıyla Marmaris İlçesi Turgut Köyünde Hüseyin ŞAHİN'in arazisinde 1.300 adaçayı fidesi dikimi yapıldı.

Aynı zamanda yine Ege Tarımsal Araştırma İstasyonu, İl Müdürlüğü ve Datça İlçe Müdürlüğü ortak yapılan çalışma ile Datça İlçesi Sındı Köyünde 40 adet sakız ağacı fidanı dikimi gerçekleştirildi. Bekir Ünal'ın arazisinde yapılan sakız fidanlarının dikiminden sonra arazisinde mevcut bulunan yabani sakız ağaçlarında da aşılama çalışması yapıldı

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.